Afbeelding
Foto Unsplash

Tips voor het aanleggen van een tuin waar iedereen fan van zal zijn

25 juli 2022 om 00:00 Partnercontent

Maak een mooie tuin door je aan deze vijf eenvoudige richtlijnen te houden. Het klinkt simpel, maar tip één is: handhaaf een consequente verzorging van je gazon. Behalve dat je je tuin verfraait, is het maaien van het gras een kosteneffectieve manier om geld te besparen op gas of elektriciteit. Het is mogelijk te voorkomen dat onkruid je tuin verpest door je gazon regelmatig te maaien en de hoogte ervan te regelen. Dat doe je best in het vroege voorjaar als de temperaturen nog fris zijn. Heb je geen gazon, en maak je gebruik van tuintegels? Ook dan is het zaak om ze goed te onderhouden. 

Je gazon gesnoeid houden helpt het zich gelijkmatiger te ontwikkelen en een gezond uiterlijk te behouden. Haal oneffenheden of plekken dood gras zo snel mogelijk weg, want ze vestigen de aandacht op zich. Let erop dat je de juiste maaier gebruikt. Een elektrische grasmaaier kan je tijd en werk besparen als je een grote tuin hebt.

Kies de juiste planten voor je tuin.

Als je tuin de allure van een echt paradijs mist, is het mogelijk dat het ontbreken van planten en bloemen daar de schuld van is. Om het meeste uit je tuin te halen, moet je de juiste planten kiezen voor de ruimte die je ter beschikking hebt. Als je een bloem, boom of plant voor je tuin kiest, bedenk dan hoe deze zal verschijnen en welke kleuren je wilt. Het is aan jou of je vaste planten, eenjarigen, tweejarigen, of struiken wilt die zich snel tot hun volle hoogte ontwikkelen, of liever een langzamer groeiende optie. Het is zaak om de bloemen, planten en bomen in je tuin te combineren met de andere onderdelen in je tuin. Houd bijvoorbeeld een kleurenschema aan!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie