Afbeelding
Foto door Andrea Piacquadio via Pexels

Tips voor het huren van een kantoorruimte

2 mei 2022 om 15:57 Partnercontent

Omdat een kantoorruimte bepalend is voor de betrokkenheid, productiviteit en tevredenheid van de medewerkers wordt de kantoorruimte ook wel gezien als een weerspiegeling van de bedrijfscultuur. Er zijn echter niet veel bedrijven die hier goed over nadenken. Toch kan het hebben van de juiste kantoorruimte bijdragen aan de groei en het succes van een organisatie. Daarom is het belangrijk om na te denken over wat je bedrijf nodig heeft voordat je een kantoorruimte gaat huren. Hieronder zullen we wat tips bespreken voor het huren van een kantoorruimte.

Wat is je budget?

Voordat je kan gaan zoeken naar een kantoorruimte is het goed om te weten wat je budget is. Huur bijvoorbeeld alleen een kantoorruimte die te groot is als je er zeker van bent dat je bedrijf zal groeien. Kies geen kantoorruimte die je bedrijf in de schulden brengt. Door een budget vast te stellen voordat je gaat zoeken weet je zeker dat je er niet overheen gaat.

Onthoud daarnaast dat overige voorzieningen, onderhoud, belastingen, meubilair en andere kosten moeten worden meegewogen bij het bepalen van het budget voor je nieuwe kantoorruimte.

Waar moet je kantoor aan voldoen?

Hoe veel werknemers moeten per dag op kantoor kunnen werken? Zijn er mensen die liever thuiswerken, of juist liever hybride werken? De vereisten voor een kantoorruimte verschillen per bedrijf. Hoewel grotere bedrijven vaker behoefte hebben aan locaties met minimaal 500 plekken, startups hebben meer baat bij een co-working ruimte of een kleiner privékantoor.

Het is een goed idee om rekening te houden met groei, dus het kan handig zijn om wat extra ruimte te hebben dat je in het begin misschien nog niet nodig hebt.

Wat is je ideale locatie?

Welke locaties passen het beste bij je bedrijf? Bedenk ook goed waar je teamleden wonen, zodat je goed kan bepalen of iedereen het kan redden om naar kantoor te komen. Als je nog geen teamleden hebt dan is het een goed idee om een kantoor te kiezen dat dicht genoeg in de buurt ligt van een gebied met potentiële talenten.

Wil je alles voor jezelf of kun je faciliteiten delen?

Voor sommige bedrijven is het belangrijk om alle faciliteiten voor zichzelf te hebben. Voor andere is het ook mogelijk om bijvoorbeeld een keuken of een toilet te delen. Bedenk wat voor jouw bedrijf belangrijk is en zoek een kantoorruimte die daarop aansluit.

Is het bijvoorbeeld noodzakelijk om altijd een vergaderruimte beschikbaar te hebben of ga je ook akkoord met een gedeelde vergaderruimte die je kan inplannen? Moet je bedrijf zijn eigen printers/kopieerapparaten hebben?

Is voor alle medewerkers een eigen werkplek nodig?

Bedenk hoeveel mensen in je team zitten en hoe de groeiprojectie van je bedrijf er uit ziet. Hoeveel vierkante meter heb je per persoon nodig? In wat voor werkomgeving is jouw team het meest productief? Natuurlijk heb je voldoende ruimte nodig voor de leden van je team om een bureau te hebben, maar hou er ook rekening mee dat niet iedereen elke dag naar kantoor gaat. Huur dus niet een kantoor dat zo groot is dat je betaalt voor hele kamers die je nooit gebruikt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie