Afbeelding
Foto Pexels

De voordelen van op vakantie met je motor

26 april 2022 om 11:54 Partnercontent

Voor wie op vakantie gaat, is dit niet de meest voor de hand liggen optie. Op vakantie met je motor. Vaak kiezen we wanneer we op vakantie gaan voor de auto, het vliegtuig of camper. Wanneer we denken aan een vakantie met de motor, dan is opbergruimte vaak één van de eerste dingen waar we een uitdaging in zien. Toch biedt een motor tal van voordelen, waar je wellicht van de voren niet direct aan hebt gedacht. Om je een idee te geven, hebben we enkele voordelen voor je op een rijtje gezet.

Sneller

Voor wie wel eens met de auto of camper op vakantie is geweest, heeft zich vast wel eens geërgerd aan die motorrijders die overal tussen het verkeer door manoeuvreren. Dit is nu juist één van de grote voordelen, wanneer jij ervoor kiest met je motor op vakantie te gaan. Je kunt eenvoudig files en ook drukke wegen vermijden, doordat je door je met je motor ervoor kunt kiezen een andere route te nemen. Zorg er wel voor, dat wanneer je naar het buitenland vertrekt met je motor, jij je verzekeringen vooraf goed controleert. Het kan namelijk zijn dat een verzekeraar bepaalde zaken in de polis voor het buitenland heeft uitgesloten. Dit geldt voor zowel een autoverzekering, quadverzekering en ook je motorverzekering. Door dit vooraf te checken, voorkom je teleurstellingen en verassingen achteraf. 

Parkeren

Ben jij wel eens op vakantie geweest naar de steden; Parijs, Madrid of Barcelona? Dan weet je dat het parkeren van je auto echt geen pretje is. Je bent vaak als je al een plekje weet te vinden verplicht je auto tot vaak wel enkele kilometers buiten het centrum te parkeren om over de parkeerkosten nog maar te zwijgen. Wanneer je met de motor op vakantie gaat, dan kun jij in principe vaak je motor overal parkeren. Let uiteraard wel op, dat er in het buitenland andere regels kunnen gelden dan in Nederland. Waar parkeren in Nederland voor je motor vaak gratis is, is dit in het buitenland niet altijd het geval. Zorg er daarnaast ook voor dat je goed kijkt of de parkeerplaats beveiligd is. Met een verzekering van Diks.nl ben je ook verzekerd tegen diefstal, maar wordt ook eventueel vervangend vervoer voor je geregeld.

Kosten

Voor wie met het vliegtuig op vakantie gaat, zal doorgaans een stuk duurder uitzijn dan wanneer je ervoor kiest met de motor op vakantie te gaan. Met het vliegtuig moet je namelijk rekening houden met de extra kosten van het parkeren indien je met de auto gaat. Ook de kosten voor een vliegticket zijn in tegenstelling tot een ritje op de motor een stuk hoger. Je kunt immers ook prima een hotel boeken zonder dat je dit in combinatie met een vliegreis doet. Op deze manier kun je zelf op je gemak richting de plaats van bestemming rijden. Het is dus een afweging die je zelf eenvoudig kunt maken, maar wel het verschil kan zijn om met hetzelfde budget één of twee keer op vakantie te gaan.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie