Afbeelding
Foto door form PxHere

Vooral de aanvullende verzekeringen zijn in 2022 duurder

Partnercontent

In Nederland kennen we de basisverzekering en de aanvullende verzekering. De basisverzekering is verplicht en vanuit de basisverzekering worden zorgkosten van de huisarts, ziekenhuis en apotheek vergoed. Zodra je 18 jaar bent, moet je zelf een basisverzekering afsluiten. Een aanvullende verzekering is bedoeld voor zorgkosten die niet vanuit de basisverzekering betaald worden. De premies voor de zorgverzekering 2022 zijn half november bekend gemaakt. Het valt op dat vooral de premies voor de aanvullende verzekeringen zijn gestegen voor 2022. Heb jij een aanvullende verzekering nodig? Zorg dan dat je de verschillende verzekeringen met elkaar vergelijkt. Doet dit ook voor je basisverzekering.

Wanneer heb je een aanvullende verzekering nodig?

In je zoektocht naar de goedkoopste zorgverzekering 2022 speelt ook de afweging mee of je wel een aanvullende verzekering nodig hebt. Veel mensen kiezen standaard voor een aanvullende verzekering naast hun basisverzekering. Als je orthodontiekosten hebt voor kinderen, gebruik maakt van fysiotherapie of een bril of contactlenzen hebt, kan dit ook verstandig zijn. Deze kosten worden namelijk niet vergoed vanuit de basisverzekering. Kijk naar de zorgkosten die je in de afgelopen jaren gehad hebt en maak een inschatting van de kosten voor volgend jaar. Op basis daarvan bepaal je of een aanvullende verzekering wenselijk is. Vul vervolgens je persoonlijke gegevens en je wensen in op een vergelijkingssite. Je krijgt dan een overzicht van de verzekeringen die voldoen aan jouw wensen. Je aanvullende verzekering hoef je niet af te sluiten bij dezelfde verzekeraar als je basisverzekering. Voor beide verzekeringen vergelijk je de verschillende polissen en kies je de beste aanbieding die past bij jouw situatie.

Overstappen is makkelijker dan je zou denken

Veel mensen oriënteren zich op een nieuwe verzekering en vergelijken de verschillende premies. Toch waagt jaarlijks slechts zes procent de overstap. Er bestaan veel misverstanden over het overstappen van zorgverzekering. Geen enkele verzekeraar mag je weigeren als je bij een verzekeraar een basisverzekering wilt afsluiten. Je zal dus niet zonder zorgverzekering komen te zitten als je wilt overstappen. Een ander hardnekkig misverstand is dat veel mensen denken dat de voorwaarden en de premie van hun huidige verzekeraar ongewijzigd blijven. Dit is niet het geval. Jaarlijks passen zorgverzekeraars hun premies en voorwaarden aan. Twijfel dus niet langer en verdiep je in de verschillende verzekeringen. De beste zorgverzekering gevonden? Stap vandaag nog over.

advertentie