Afbeelding
Foto: Pixabay

Consumenten gaan voor kwaliteit van verzekering UnitedConsumers

Partnercontent

Heeft u uw nieuwe zorgverzekering voor 2022 al uitgekozen? Consumenten zijn positief over de kwaliteit van de basisverzekering die UnitedConsumers aanbiedt voor het komende jaar. Het consumentencollectief biedt een basisverzekering aan tegen een premie van 114,90 euro per maand. De goedkope zorgverzekering van UC wordt echter niet alleen gewaardeerd vanwege de lage premie. Ook biedt de basisverzekering een goede dekking aan. Standaard wordt de zorg bij gecontracteerde partijen volledig vergoed. Bij partijen waarmee geen contract werd afgesloten dit jaar, ligt de vergoeding op 65%. 

Dekking uitbreiden aansluitend op uw zorgbehoefte

De zorgbehoefte die men heeft verschilt van persoon tot persoon. Zo gaat de één regelmatig naar de fysiotherapeut, terwijl de ander meermaals per jaar op de tandartsstoel ligt. Het is juist om deze reden belangrijk om voor een verzekeraar te kiezen, die een breed aanbod aan aanvullende verzekeringen biedt. Met deze aanvullende verzekeringen kunt u de dekking van de basisverzekering uitbreiden, passend bij uw persoonlijke zorgbehoefte. Wist u dat in Nederland circa 85% van de bevolking een aanvullende verzekering afsluit naast de basisverzekering? Populair hierbij zijn de aanvullende verzekeringen voor de kosten bij de opticien, de fysiotherapeut en de tandarts. 

Hoger eigen risico betekent lagere premie

Let bij het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering, zoals de basisverzekering van consumentencollectief UnitedConsumers, niet alleen op de dekking hiervan. Vaak heeft u bij het afsluiten van een verzekering de mogelijkheid om uw eigen risico vrijwillig te verhogen. Eerder werd al bekend dat het eigen risico standaard op 385 euro ligt in 2022, wat overeenkomt met het eigen risico van dit jaar. Wanneer u zeer zelden medische hulp nodig heeft, kan het financieel voordelig zijn om het eigen risico te verhogen. Dit kan tot een maximum van 885 euro op jaarbasis. Des te hoger uw eigen risico, des te lager uw maandelijkse premie is. Bij een eigen risico van 885 euro loopt uw korting op tot circa 20 euro per maand. Helemaal zonder risico is dit niet! Mocht u onverhoopt toch medische hulp nodig hebben, dan betaalt u een groter deel zelf. 

Stap over voor 1 januari van het nieuwe jaar

Het traditionele overstapseizoen loopt in principe van half november, na de aankondiging van de nieuwe verzekeringen en hun premies, tot het eind van het jaar. U mag eens per jaar overstappen van verzekeraar. U kunt ervoor kiezen uw huidige verzekering op te zeggen voor de jaarwisseling. In dat geval kunt u tot 31 januari een nieuwe verzekering afsluiten.  

advertentie