Afbeelding
Crypto currency

De meerwaarde van beleggen in cryptocurrency

14 september 2021 om 07:16 Partnercontent

De financiële wereld is de laatste jaren op ongelooflijke manieren en in enorme mate verandert, dat is wel zeker. Steeds meer mensen kiezen ervoor om te beleggen in cryptocurrency om online geld te verdienen, omdat het in potentie enorme kansen biedt.

Maar wat is de meerwaarde van zo’n cryptocurrency nu precies, en waarom zou je er in moeten beleggen? Hieronder lees je alles wat je moet weten!

De voordelen van beleggen in cryptocurrency

Cryptocurrencies zijn een vorm van valuta die niet gecentraliseerd zijn, wat wil zeggen dat er niet één centrale institutie de munt verdeeld of beheert. Het gaat om een gedecentraliseerd systeem, waarbij je als gebruiker zelf geld kunt ‘minen’. Enkele goede voorbeelden zijn:

  • Bitcoin
  • Ethereum
  • Ripple

Hieronder de belangrijkste voordelen van cryptocurrencies:

1. Een hoog rendement is mogelijk

Eerst en vooral kan je met cryptocurrencies als Bitcoin een mooi rendement behalen. Als je op de juiste momenten investeert en de digitale munten slim koopt of verkoopt, dan is het zelfs mogelijk om een pensioen te sparen. De waarde van Bitcoin is de laatste decennia sterk gestegen, en dat belooft in de toekomst nog beter te worden.

2. Gemakkelijk te gebruiken

Daarbij is beleggen in cryptocoins helemaal niet zo moeilijk. Als je gebruik maakt van een betrouwbare ‘crypto exchange’, dan spaar je snel en zonder risico’s gemakkelijk munten bijeen. Deze kan je zo bijhouden in een fysieke of digitale wallet, die goed beveiligd is met een code of sleutel. Vaak krijg je bij het aanmaken van een crypto account meteen een wallet ter beschikking!


3. Professionele hulp is goud waard

Daarbij is het ook mogelijk om méér te leren over cryptocurrencies door een zogenaamde crypto cursus te volgen. Bij zo’n training leer je alle kneepjes van het vak: wanneer moet je instappen, behouden of verkopen? Hoe zit het cryptosysteem precies in elkaar, en hoe kan je je rendement optimaliseren?

4. Cryptocoins met stabiele waardes

Ten slotte kan je bij bepaalde cryptocoins zeker zijn van een stabiele waarde (hoewel dat natuurlijk nooit met zekerheid gezegd kan worden). Bitcoin is bijvoorbeeld zowel de oudste als de meest waardevolle cryptocurrency, en wordt vaak aanvaard voor het aankopen of verkopen van allerlei zaken. Natuurlijk is er altijd een risico verbonden aan beleggen in cryptovaluta, maar als je het slim speelt kan je er heel wat uit halen.

Kortom, beleggen in cryptocurrencies is een goede manier om online geld te verdienen !

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie