Afbeelding
Foto door form PxHere

Wil jij ook veilig crypto kopen?

6 september 2021 om 10:53 Partnercontent

Hoe koop ik cryptocurrency veilig? Het kiezen van de juiste exchange is zeer belangrijk om te voorkomen dat jouw crypto niet veilig is. Ook al is de crypto market niet gereguleerd toch zijn er meerder exchanges die veiligheid hoog in het vaandel hebben staan.

Hoe veilig is mijn crypto?

Cryptocurrency is digitaal geld en wordt na aankoop in een wallet opgeslagen, een digitale portemonnee. Vooral omdat de handel in crypto nog niet is gereguleerd is de kans op diefstal en hacking erg groot, en helaas komt het ook nog voor. In 2021 is er al voor meer dan 300 miljoen aan crypto gestolen, en in augustus 2021 heeft de grootste crypto hack plaatsgevonden; 600 miljoen werd gestolen.

Sommige crypto exchanges bieden beveiligde wallets aan met een verzekering, en cold wallets, die volledig offline zijn.

Bitcoins veilig bewaren

Wanneer je via een crypto exchange bitcoins koopt worden deze direct opgeslagen in een online Bitcoin Wallet. Deze is beveiligd met een privésleutel, wat een adres is wat alleen jij in bezit hebt. Je kunt er hierna voor kiezen om de Bitcoin naar een offline wallet te versturen, of een wallet van een derde partij. Dit zorgt er namelijk voor dat jouw Bitcoins veilig zijn in het geval van een hack op de exchange.

Beleggen op speculaties

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om futures te traden met bijvoorbeeld Binance. Zo heb je niet het risico van een hack, want je koopt geen crypto bij het handelen in futures. Je speculeert over de prijsstijging of daling, net zoals wanneer je handelt in futures op de beurzen. Je kunt futures traden met Binance en andere crypto brokers. Hierbij hoef je je dan geen zorgen te maken over de beveiliging van een wallet. Let erop dat futures risico met zich meebrengen, en niet voor startende beleggers is.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie