Afbeelding
Foto door form PxHere

Bitcoin koers stijgt: waarom cryptocurrency populairder wordt

24 februari 2021 om 11:00 Partnercontent

Je hoeft het Bitcoin nieuws niet per se te volgen om te weten dat het goed gaat met de waarde van de cryptomunt. Sinds enkele weken, inmiddels zelfs al een paar maanden, zit de waarde van de Bitcoin namelijk in de lift. Dat geldt ook voor de waarde van andere cryptocurrency - zo zien we dat de XRP van Ripple het goed doet, evenals de Ether van Ethereum. Hoe kan het dat dergelijke koersen juist nu stijgen? En is investeren in cryptocurrency als consument een goed idee? In dit artikel lees je er meer over het maken van zo’n investering in de huidige samenleving.

Corona van invloed op waarde cryptocurrency

Voordat we je meer vertellen over de voordelen van Bitcoin is het interessant om te kijken naar hoe de digitale munt het op het moment doet. Sinds het einde van de zomer van 2020 zien we namelijk een flinke stijging in de Bitcoin prijs. 2020 stond in het teken van de coronacrisis; een crisis die grote invloed heeft op de internationale economie. Aan het begin van deze pandemie werd de hand op de knip gehouden. Niemand wist immers zeker wat er ging gebeuren op financieel vlak, dus gaf men liever niet (te) veel uit. Enkele maanden na de start van de crisis werden bepaalde zaken al gauw duidelijk. Het vertrouwen in de economie verdween een beetje, waardoor men op zoek was naar nieuwe mogelijkheden om in te investeren.

Aandelen op de beurs zijn in een economische crisis namelijk niet heel interessant voor bedrijven en investeerders. Financiële mogelijkheden waarbij geen bank gemoeid is echter wel. Laat de Bitcoin en andere cryptocurrency nou precies dat zijn; een ‘instantie’ zonder bank als tussenpartij. Hoe het met de economie gaat, heeft wat dat betreft dus geen invloed wat er met jouw cryptomunten gebeurt. Daarom stapten zij massaal over naar het investeren in cryptocurrency, waardoor de waarde flink omhoog ging. Bij Bitcoin en andere virtuele valuta geldt namelijk: des te meer vraag er is des te hoger de prijzen gaan liggen.

In welke cryptomunt moet ik investeren?

Het is overigens niet alleen de Bitcoin waarmee het goed gaat. Hoewel menig expert verwacht dat de Bitcoin dé munt van het jaar 2021 gaat worden, is deze munt door de stijgende prijs minder toegankelijk voor consumenten. Daarom is het zeker aan te raden om nog eens verder te kijken dan de Bitcoin. Mocht je de mogelijkheid hebben om een deel van een Bitcoin aan te schaffen en dat geld kunnen missen dan is het zeker een aanrader als je van avontuur houdt. Ook andere cryptomunten zijn het investeren waard. De verwachting is er dat de volgende munten het goed gaan doen in 2021:

  • Ether van Ethereum. Met deze munt gaat het momenteel al heel goed. Volgens experts gaat er eind 2021 een hoogtepunt komen wanneer ETH 2.0 wordt gelanceerd. Hiermee wordt Ethereum toegankelijker, sneller en veiliger waardoor meer mensen willen en gaan investeren.
  • XRP van Ripple. XRP is daarnaast een cryptomunt die je in de gaten moet houden. Zij werken namelijk wel samen met banken en financiële instellingen. Wanneer banken in 2021 aankondigen dat ze meer potentie zien in Ripple dan moet er meer XRP komen. Zo’n ontwikkeling of een andere verandering heeft veel invloed op deze munt.
  • Chainlink. Deze munt was in 2019 de best presterende cryptomunt. Op 1 januari kocht je één Chainlink voor € 0,25. Momenteel medio februari 2021 is de munt € 26 waard. We weten het natuurlijk nooit, maar met zo’n stijging in twee jaar tijd kan deze munt wel heel interessant worden in 2021.
  • ZEC van Zcash. Deze privacymunt werkt als basis hetzelfde als de technologie van de Bitcoin. Ook met ZEC gaat het sinds het einde van 2020 meer dan goed. De cryptomunt is minder ‘duur’ dan de Bitcoin (en dus ook minder waard) en is daarom interessant voor beginnende investeerders.


Waar koop ik Bitcoin en andere cryptomunten?

Wanneer je voor het eerst Bitcoin of een andere cryptomunt wilt gaan kopen, is het goed om te weten waar je precies moet zijn. In Nederland vind je diverse online diensten waar je digitale valuta aan kunt schaffen. Bij dit soort diensten kun je vandaag nog terecht om zo’n aankoop te doen. Als beginner is het aan te raden om je slag te slaan bij zo’n online bedrijf, omdat investeren in cryptocurrency op die manier kinderspel is. Je moet hierbij echter wel weten dat je alsnog voor een centrale partij kiest die jouw wallet beheert. De reden dat veel mensen voor Bitcoin kopen kiezen, is omdat er geen tussenpartij is. Bij dit soort diensten is dat dus wel het geval.

Daarom kun je er ook voor kiezen om cryptomunten direct bij een eigenaar te kopen en deze te bewaren in je eigen wallet. Wanneer je hiervoor kiest, is het wel aan te raden om je eerst goed in te lezen in dit soort wallets. Zo moet je bijvoorbeeld een privésleutel hebben; anders heb je geen toegang tot je Bitcoin. Tot slot kun je nog terecht bij een CFD broker. Deze manier van investeren is alleen interessant als je al écht veel verstand hebt van handelen in cryptocurrency. Voor beginners is een online dienst dus het meest ideaal.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie