Afbeelding
Foto door bitcointere form PxHere

Bitcoin koers en gebruik van crypto wallets

1 april 2021 om 07:00 Partnercontent

Nadat Bitcoin in februari nog de 60.000 dollar grens wist te doorbreken, is de crypto een tijdje flink teruggevallen naar het niveau van iets oven de 50.000 dollar. Een stevige koerscorrectie dus, maar volgens experts is er weinig reden tot zorg.

Dit zegt ook Thanh Lanh Tran, eigenaar van cryptokopen.nl op. Hij ziet het aantal gebruikers wat via zijn site besluit om via diverse crypto exchanges Bitcoin te kopen flink oplopen. Een logisch gevolg van stijgende koersen, globale acceptatie rondom crypto die meer en meer ‘normaal’ wordt en de toenemende mate waarin de Bitcoin koers in het nieuws is.

Ook al ziet de markt een kleine correctie na een significante stijging, de markt oogt nog steeds bullish en het vertrouwen in Bitcoin en de industrie is groot, stelt Tran. Het helpt natuurlijk dat meerdere grote partijen hebben geïnvesteerd de afgelopen tijd. Dit heeft een flinke positieve impact gehad op de Bitcoin koers, ook al leidt dit altijd tot een bepaalde mate van correctie, zo blijkt nu.

Bitcoin koers geeft vertrouwen

Het grootste Bitcoin nieuws van de afgelopen tijd komt natuurlijk uit de hoek van Tesla. De gigant investeerde maar liefste anderhalf miljard dollar in de felbegeerde crypto. Maar ook op het gebied van globale adoptie ziet Tran dat het een kwestie van tijd is voordat bijvoorbeeld de eerste Amerikaanse Bitcoin ETF wordt gerealiseerd.

Zowel in Zuid-Amerika als in Canada zijn er momenteel al wat Bitcoin ETF’s actief en het is volgens Tran eerder een kwestie van weken of maanden dan van jaren voordat het invloedrijke Amerika zal volgen.

Naast Bitcoin koers ook crypto wallets in opmars

Niet alleen de Bitcoin koers is lekker in de lift. Ook het aantal crypto wallets wat over de toonbank gaat neemt enorm toe. Een crypto wallet? Ja, een handig apparaatje om de felbegeerde Bitcoin maar ook andere cryptocurrency’s op te kunnen bewaren.

Met een hardware crypto wallet zorg je ervoor dat niemand zo maar bij je crypto kan komen of ze kan stelen. Hierdoor staan je crypto altijd netjes veilig op een apparaatje, zonder dat iemand die kan hacken. Wel een veilig gevoel, zo vinden klaarblijkelijk steeds meer en meer mensen.

De hardware crypto wallets vliegen als warme broodjes over de toonbank en laten zien dat steeds meer crypto investeerders hun investeringen bijzonder serieus nemen. Dit heeft er alles mee te maken dat steeds meer en meer mensen de beveiliging van hun favoriete crypto exchange niet altijd meer evenveel vertrouwen.

Er zijn de laatste jaren helaas een aantal meldingen gemaakt van hacks van crypto exchanges, met als gevolg dat vele investeerders alles kwijt waren. Om dat risico te verminderen schaft men dus een hardware crypto wallet aan om zo de crypto veilig te stellen.

Zelf ook Bitcoin kopen?

Wil je zelf misschien Bitcoin kopen? Lees dan absoluut ons uitgebreide artikel over Bitcoin kopen op crypto exchanges eens door. Je eerste aankoop gaat sneller, eenvoudiger en veiliger dan dat je waarschijnlijk nu voor mogelijk houdt!

Zorg er te allen tijde voor dat je aankopen goed beschermd worden door een crypto wallet te gebruiken. De meeste investeerders kiezen voor een degelijke en betrouwbare hardware wallet. Wij hebben uitvoerig onderzoek gedaan naar de meest prominente Bitcoin crypto wallets die er vandaag de dag op de markt te verkrijgen zijn.

In het kader van voorkomen is beter dan genezen: doe jezelf een plezier en schaf binnenkort voor een paar tientjes (of iets meer) een goed stukje beveiliging aan. Je kunt op die manier altijd met een gerust hart slapen in de wetenschap dat al jouw Bitcoin en crypto op een hele veilige plek opgeborgen zijn.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie