Afbeelding
Aalt Guliker

4Kids Theater straalt voor allerlaatste keer

3 oktober 2022 om 06:55 Overig

HOEVELAKEN Een echte traditie in Hoevelaken is tot een eind gekomen. Menig jeugdige Hoevelaker heeft de voorstellingen van het 4Kids Theater de afgelopen jaren bezocht. Op vrijdag 30 september en zaterdag 1 oktober speelde het gezelschap voor het laatst. Met de voorstelling Pinokkio was het nog een keer genieten geblazen in Dorpshuis De Stuw.

Stichting 4Kids theater werd in 2007 opgericht. Vanuit kinderdagverblijf Baloe namen Judith Goosens, John van de Bunt en Mike Kuyt het initiatief voor een kindertoneelgroep in Hoevelaken. Er is gestart met audities en ook de oprichters zouden mee gaan spelen. Kuyt zou de regie doen, maar uiteindelijk bleek hij toch liever te spelen en zo kwam Els Groosjohan, als regisseur bij de Stichting 4Kids theater terecht. In het begin speelden er ook nog kinderen mee, maar omdat het oefenen in de late uren toch lastig bleek, zijn we verder gegaan met volwassenen.

Inmiddels zijn er alweer 13 prachtige voorstellingen gespeeld in altijd volle zalen! Daar zijn ze trots op! “We speelden in wisselende samenstellingen, maar toch zijn er nog steeds leden, die vanaf het eerste uur al meespeelden. We hebben vele jaren met veel plezier elke woensdag in de Stuw geoefend vanaf september tot de voorstelling in april. Helaas kwam daar twee jaar geleden opeens een einde aan, vanwege de corona. Één voorstelling hebben we daardoor helaas nooit kunnen laten zien: “Siem Subliem en het Rode Gevaar” van Tosca Menten.” Omdat een aantal leden andere plannen heeft voor de toekomst en Els als regisseur wil stoppen, hebben de leden met z’n allen besloten dat “Pinokkio” de laatste voorstelling zal zijn. Deze voorstelling werd opgedragen aan het trouwste lid en speler ooit: Gerda van Vilsteren, die in juni 2021 is overleden.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie