Afbeelding
Kees van den Heuvel

Veensche Boys bekert verder na winst bij NSC

17 september 2022 om 22:48 Overig

NIJKERK/NIJKERKERVEEN De derby tussen NSC Nijkerk en Veensche Boys is zaterdag geëindigd in een 0-2 overwinning voor de Boys. Daarmee plaatst de ploeg van Erik Assink zicht voor de volgende bekerronde. Voor NSC betekent de nederlaag dat zij zijn uitgeschakeld in het bekertoernooi.

Na een begin van de wedstrijd met veel vuurwerk en sfeer van beide kanten, was het vooral NSC wat de kansen kreeg. De Nijkerkers waren regelmatig gevaarlijk voor het doel van Jordy Deckers, maar de Veensche sluitpost heeft al vaker bewezen uitermate betrouwbaar te zijn. Corné Parol was nog het meest dichtbij de 1-0, maar zijn kopbal belandde op de lat. Aan de andere kant had Tom van Donselaar moeten scoren, maar na dat hij de keeper had gepasseerd, gleed hij uit. Veensche Boys kwam na een half uur toch op 0-1. Steven van Zanten, vorig seizoen nog uitkomend voor NSC, promoveerde een corner met zijn hoofd tot een doelpunt. Dat smaakte naar meer en vlak na de pauze schoot Van Zanten op de lat.

Enkele minuten later werd het toch 0-2. Danny Brouwer gaf zijn ploeg wat meer lucht richting het resterende deel van het duel. NSC had zeker kansen op meer, maar vond daarbij vrijwel altijd Decker op hun weg. Hoewel de derby qua voetbal niet heel bijzonder was, bleef het spannend en vermakelijk. NSC bleef op jacht naar een beter resultaat en Veensche Boys probeerde definitief afstand te nemen. Beide teams wisten echter niet meer te scoren, zodat het bij 0-2 bleef. Veensche Boys bekert hiermee verder, terwijl NSC is uitgeschakeld. Na het laatste fluitsignaal werd de sportieve derby voortgezet met meer sportiviteit en gezelligheid op De Burcht.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie