Invaller Luuk Buitink besliste het duel in de slotfase
Invaller Luuk Buitink besliste het duel in de slotfase Kees van den Heuvel

Veensche Boys eenvoudig langs ‘s-Heerenbroek

13 november 2021 om 19:59 Overig

NIJKERKERVEEN Zoals te verwachten viel op basis van het niveau waar beide team uitkomen, heeft Veensche Boys de tweede bekerronde gehaald ten koste van ‘s-Heerenbroek. De Veenders waren overduidelijk beter, maar hielden het toch lange tijd spannend. Pas in de slotfase viel de beslissende 0-2 en was duidelijk dat Veensche Boys een ronde verder bekert.

‘s-Heerenbroek komt uit in de vierde klasse, dus twee klassen lager dan Veensche Boys en daar schuilt altijd een gevaar in. Veensche Boys begon echter geconcentreerd en na een snelle treffer van Julian Buitenhuis was het wachten op meer. Dat viel echter wat tegen, omdat Veensche Boys in de eindfase van de aanval te vaak onzorgvuldig was, de defensie van de thuisploeg vrij goed stond en doelman Jelmer Visscher een prima duel keepte.

Het geloof in een verrassing groeide zo bij ‘s-Heerenbroek. Niet dat ze zelf veel mogelijkheden creëerden, maar bij een 0-1 stand, kan één kans genoeg zijn. Veensche Boys bleef het duel ondertussen controleren en wist het overwicht niet in doelpunten om te zetten. Er was vers bloed voor nodig, zijnde Luuk Buitink, die eindelijk het duel besliste. Hij stond op de juiste plaats om de bal uit de rebound achter Visscher te plaatsen. Met de 0-2 overwinning is het hoofddoel van Veensche Boys, de volgende ronde van de beker, bereikt 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie