Yannick Bouw gooit zijn lichaam in de strijd, maar ook hij kon niet voorkomen dat zijn ploeg puntverlies leed bij OWIOS
Yannick Bouw gooit zijn lichaam in de strijd, maar ook hij kon niet voorkomen dat zijn ploeg puntverlies leed bij OWIOS Kees van den Heuvel

Onnodig puntverlies Veensche Boys bij OWIOS

16 oktober 2021 om 20:36 Voetbal

NIJKERKERVEEN Onnodig puntverlies daar kan je wel van spreken voor Veensche Boys. In Oldebroek verloren de Boys twee punten bij OWIOS door met 2-2 gelijk te spelen. Volgens trainer Assink was het vooral te gemakzuchtig bij Veensche Boys, waaardoor er onnodig twee punten werden verspeeld.

,,Als de tegenstander zich wapent omdat de koploper op bezoek komt en fel en gedreven speelt, moet ja daar wat tegenover zetten en dat heb ik vandaag te weinig gezien.” OWIOS was gebrand op een goed resultaat en omdat Veensche Boys weinig ruimte kreeg had de thuisploeg het betere van het spel. De 1-0 van Corné Harmelink was daarom zeker terecht halverwege.

In de rust bracht Assink Julian Buitenhuis en daarmee kreeg Veensche Boys een impuls én een snelle gelijkmaker. De invaller krulde binnen een minuut de 1-1 in het doel. Toch kon Veensche Boys niet meteen doordrukken en weer was het Harmelink die kon scoren na een onoplettendheid in de Veensche defensie. Met de 2-1 wist Veensche Boys toch een tandje bij te schakelen, zonder daarbij een enorm overwicht te creëren. Harmelink leek even zijn derde te scoren, maar mistte de bal, waarop Veensche Boys razendsnel counterde met de 2-2 van Mohammed Nouri als resultaat.

In de slotfase hadden beide ploegen de volle winst nog kunnen pakken, maar met de 2-2 waren de verhoudingen in het duel eigenlijk goed vastgelegd. ,,Als wij dezelfde intensiteit in een wedstrijd kunnen leggen als de tegenstander, geeft ons voetbal waarschijnlijk de doorslag. Vandaag vond ik echter niet dat we dat deden en daar baal ik van. Dit is onnodig puntverlies voor ons,” mokte Assink nog na. ,,Volgende week tegen ASV Dronten moet het beter, maar dat weten mijn spelers ook.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie