Aalt Guliker

Veensche Boys geeft zege uit handen

3 oktober 2020 om 17:22 Voetbal

NIJKERKERVEEN Na het publiekloze duel tegen VSCO heeft Veensche Boys slechts één puntje mogen bijschrijven. Het werd 2-2 in Nijkerkerveen na een weinig enerverende wedstrijd. Names de Blauwe Helden werden de goals gemaakt door Nico van den Brom en Rody Buitenhuis.

De eerste helft was niet best, van beide kanten. Veensche Boys grossierde in veel foute passes en kansen waren er sporadisch. Dit heeft ongetwijfeld geleid tot een donderspeech in de kleedkamer, want na rust leek een herboren Veensche Boys op het veld te staan. Gelijk al in de eerste minuut werd de 1-0 gemaakt. Tom van Donselaar gaf een mooie pass voor de goal, waarna Nico van den Brom onberispelijk inschoot.

Niet veel later viel ook de 2-0. Alwin van Domselaar stormde naar voren en speelde de bal terug richting Rody Buitenhuis die de bal in het net deponeerde. Dat leek een gewonnen race, maar een aanvaller van VSCO werd op de rand van het zestien meter-gebied gevloerd door Tom Cozijnsen. Daarop gaf de scheidsrechter een penalty.

Rick Pul benutte de pingel, waarna het zelfvertrouwen groeide bij VSCO. Klaas van de Woudenbergh stoof naar voren via links en beloonde zijn schot vanuit de verre hoek met een goal: 2-2.