Afbeelding
Veensche Boys

Veensche Boys vrijwel zeker van volgende bekerronde

12 september 2021 om 11:50 Voetbal

NIJKERKERVEEN Veensche Boys heeft de tweede bekerronde nagenoeg bereikt. Volgende week valt de beslissing bij NEC, maar dit zou geen probleem mogen zijn. Tegen RKHVV deed Veensche Boys daarom goede zaken door met 1-0 te winnen.

RKHVV uit Huissen is een eersteklasser, dus het was te verwachten dat er veel tegenstand zou komen van de gasten. Veensche Boys was daarop voorbereid en liet zien dat zij uitstekend uit de voeten kunnen tegen ploegen uit een hogere klasse. Julian Buitenhuis zorgde halverwege de eerste helft voor de 1-0 en daarmee waren de verhoudingen binnen de lijnen vrij goed weergegeven. RKHVV bleek te beschikken over een goed voetballende ploeg, maar trof in Veensche Boys een minimaal gelijkwaardige tegenstander.

Na de pauze wilden de gasten het verschil maken en probeerden het doel van Veensche Boys te vinden. De verdediging van Veensche Boys stond echter goed georganiseerd en er werden vrijwel geen kansen weggegeven. De meest opvallende gebeurtenis was in feite de rode kaart die Tom van Donselaar ontving. In een duel raakte hij zijn tegenstander op zijn scheenbeen en de scheidsrechter beoordeelde dit als een bewuste harde tackle. Met tien man bleef er voor Veensche Boys weinig over dan tegenhouden en loeren op de tegenaanval en dit deden ze naar behoren.

De defensie bleef gesloten en daarmee was de treffer van Buitenhuis in de eerste helft de beslissende. De 1-0 was een prima resultaat tegen een eersteklasser en Veensche Boys toont aan dat er rekening met ze moet worden gehouden in de aanstaande competitie in de tweede klasse.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie