Afbeelding
Kees van den Heuvel

Veensche Boys opent competitie met winst

Voetbal

NIJKERKERVEEN Makkelijk was het zeker niet voor Veensche Boys zaterdag tegen ASV Dronten. Beide ploegen behoren waarschijnlijk tot de titelkandidaten en hielden elkaar goed in evenwicht. Tom Cozijnsen werd de matchwinner door na een uur de 1-0 te scoren, waarmee Veensche Boys de seizoenopening kreeg waar ze op hoopten.

Veensche Boys en ASV Dronten waren goed aan elkaar gewaagd en maakten er een spannende pot van. De thuisploeg zorgde ervoor dat de Drontenaren niet in hun spel konden komen en speelden daarnaast ook aanvallend prima mee. Het werd daarmee een wedstrijd waar voor beide doelen wel het één en ander gebeurde.

Hoewel beide ploegen elkaar in evenwicht hielden, zorgde Veensche Boys wel voor het meeste gevaar en moest de Drontense doelman vaker handelend optreden dan Jordy Deckers. Het winnende doelpunt volgde uit een ingestudeerde vrije trap van Veensche Boys. De bal van Mohammed Nouri belandde tegen de paal, maar Cozijnsen was er als de kippen bij om de 1-0 binnen te werken. ASV Dronten claimde daarbij buitenspel, maar de grensrechter hield zijn vlag omlaag.

Aan de andere kant werd eerder een treffer van de gasten wel afgekeurd. Deckers stompte de bal tegen de rug van Tim Muller en het leek een doelpunt te worden. De spits van Dronten besloot de bal echter nog een laatste tikje te geven. Dat maakte het buitenspel volgens de grensrechter en de scheidsrechter nam dit besluit over.

Na de 1-0 zette ASV Dronten alle troeven in en kreeg Veensche Boys het even moeilijk. Dat kwam echter vooral omdat ze zelf verzuimden meer te scoren. Het was in ieder geval een zeer vermakelijk duel tussen waarschijnlijk twee titelkandidaten, waarbij Veensche Boys met 1-0 aan het langste eind trok.

advertentie
advertentie