Afbeelding
Gerrit Steen

Rommelmarktwinkel in Hoevelaken blijft nog het hele jaar open

14 februari 2022 om 11:58 Overig

HOEVELAKEN De tijdelijke Rommelmarktwinkel van de Hervormde Gemeente blijft zeker nog tot het einde van het jaar open. De verkoop in het voormalige pand van Timmer aan de Westerdorpsstraat wordt door bezoekers gewaardeerd.

De openingstijden van de winkel zijn na de coronasluiting ongewijzigd: dinsdag-, woensdag-, donderdag- en vrijdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

De verkoop loopt boven verwachting en het ziet er naar uit dat er een mooi bedrag voor de restauratie van de toren bijeen wordt gebracht. Of het nu gaat om huishoudelijke artikelen, schilderijen, boeken en platen, elektronische apparaten, computers, schoenen, schaatsen of kleding, alles wordt netjes gerepareerd, gerangschikt en opgeslagen, waardoor deze een ‘tweede leven’ krijgen en er ook veel mensen met een kleine beurs iets kunnen aanschaffen.

Met een ploeg van ruim 40 medewerkers wordt alles in goede banen geleid

OPHAALSERVICE Gert Cousijnsen: ,,Met een ploeg van ruim 40 medewerkers wordt alles in goede banen geleid. Vooral het opknappen van spullen en het prijzen van de artikelen neemt veel tijd in beslag. Alles wordt nagekeken, getest en overzichtelijk bij elkaar gezet. Wij komen graag op afspraak de spullen bij u ophalen. Afval nemen we niet mee, want daar moeten wij dan de stortkosten voor betalen en dat komt de opbrengst zeker niet ten goede. Het liefst moeten het verkoopbare spullen zijn. We hebben twee jaar geleden een mooie bus in gebruik genomen, waarmee we eigenlijk iedere klus aankunnen.”

Wie van deze service gebruik wil maken, kan contact opnemen met de familie Jakobs, tel. 06-51624340. ,,Natuurlijk kunt u de spullen zelf, uitsluitend op dinsdagmorgen, ook komen afleveren.”

VOORJAARSSCHOONMAAK ,,We kunnen weer wat spullen gebruiken, in het voorjaar wordt er vaak opgeruimd door veel mensen, de schoonmaak komt er aan, mensen maken hun huis weer schoon en overtollige spullen kunnen ze bij ons kwijt, wij komen het graag ophalen. Ook als er een huis om wat voor reden dan ook leeggehaald moet worden, kan men een beroep op ons doen”, vertelt Cousijnsen.


,,In het laatste jaar van de oorlog is de torenspits, door de toenmalige bezetters verwijderd om de klok eruit te halen.” Archieffoto. 

BESTEMMING De opbrengst van de Rommelmarkt is uitsluitend bestemd voor de restauratie van de kerktoren. De toren is in volledig eigendom van de Hervormde Gemeente. Na een rapport van de Monumentenwacht blijkt dat de torenspits grondig gerenoveerd moet worden. ,,In het laatste jaar van de oorlog is de torenspits, door de toenmalige bezetters verwijderd om de klok eruit te halen. De grote klok moest dienen als grondstof voor oorlogstuig. Net na de oorlog is de klok in de achterhoek teruggevonden. De klok was gebarsten en moest opnieuw gegoten worden. In 1946 is de klok weer teruggeplaatst en de toren gerepareerd door de Fa Beitler.”

De totale renovatie van de toren gaat bijna 300.000 euro kosten, waarvan een deel subsidiabel is. Het restant bedrag moet geheel worden gefinancierd uit de eigen middelen van de Hervormde Gemeente. ,,De exploitatie van deze tijdelijke rommelmarkt is dus een welkome aanvulling in de financiële middelen.”

De organisatie is Projectontwikkelaar Schoonderbeek, in de persoon van Gijsbert-Jan van de Pol, dankbaar voor het belangeloos beschikbaar stellen van de ruimte aan de Westerdorpsstraat. ,,We hebben de toezegging gekregen dat we in ieder geval tot eind dit jaar van het voormalige winkelpand gebruik mogen maken.”

WONINGBOUW Van de Pol van projectontwikkelaar Schoonderbeek vult aan: ,,We gaan de komende jaren in Hoevelaken veel woningen bouwen. Denk daarbij aan het project bij de entree van Hoevelaken rondom de voormalige Eiken Schuur, een behoorlijk aantal woningen in Middelaar Oost (Klaarwater) en het Timmer-project. De bedoeling is dat daar fraai gesitueerde appartementen komen. Tot het zover is vinden we het belangrijk dat het Timmerpand een goede functie behoudt voor Hoevelaken. Het mes snijdt zo aan twee kanten, het dorp blijft levendig op deze manier en de opbrengst van de Rommelmarkt is een aanwinst voor het aanzicht van het dorp, de monumentale kerktoren. We doen veel op het gebied van maatschappelijk ondernemen. Zo zijn we bijvoorbeeld hoofdsponsor van korfbalvereniging Telstar en ondersteunen ook voetbalclub SC Hoevelaken. Daarnaast zijn we ook actief in de regio en hebben we projecten in Nijkerk (Het Spaanse Leger), Putten en Harderwijk.”

Door Gerrit Steen

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie