Afbeelding
Kees van den Heuvel

Sunreflex Ambiance Hoevelaken bestaat 35 jaar

18 januari 2022 om 14:00 Zakelijk

HOEVELAKEN Sunreflex Ambiance, gevestigd aan de Westerdorpstraat in Hoevelaken, bestaat 35 jaar. Vanwege corona is het niet mogelijk om het jubileum momenteel luister bij te zetten, maar er volgen nog feestelijke acties, belooft eigenaresse Jacoliem Dekker-Bos.

Sunreflex is een echt familiebedrijf. De ouders van Jacoliem Dekker-Bos hebben het bedrijf in 1987 opgericht. De winkel was toen gevestigd in een heel klein pand aan de Westerdorpsstraat, op de plek waar nu de DA drogist zit. De werkplaats was gevestigd op de Middelaarseweg. Vervolgens heeft het bedrijf op diverse plekken gezeten, maar Jacoliem denkt nu echt haar plekje te hebben gevonden in het markante hoekpand van de Westerdorpstraat met de Kantemarsweg. 

PRIJZEN In 2018 heeft Sunreflex zich aangesloten bij Ambiance, de grootste zonweringspecialist in Nederland. Deze groep bestaat enkel uit professionele ondernemers die de juiste papieren en opleidingen hebben om dit vak uit te oefenen. Al diverse malen heeft Sunreflex de top drie behaald van beste zonweringsbedrijf en in 2019 zelfs een eerste prijs voor beste klanttevredenheid. ,,De klant is koning. Ook al ben je soms afhankelijk van andere factoren, je probeert alles te doen om het de klant naar de zin te maken.” Dat was niet heel eenvoudig, want door corona duurde het productieproces langer en zijn de grondstoffen duurder geworden.

MET PA DE LADDER OP Sinds vijftien jaar is Jacoliem in het bedrijf actief en dat vergde soms best wat van haar krachten. Samen met haar vader, haar grote inspiratiebron, bevestigde ze de zonwering. ,,Dat was niet zo zeer een kwestie dat ik het werk leuk vond, maar mijn moeder was ziek geworden en dat ik haar wilde ontlasten. Ik heb mijn werk opgezegd en ben ik gaan monteren.” Inmiddels laat ze het zware werk over aan eigen monteurs, maar nog steeds heeft ze flinke spierballen. ,,Ik ben een type van ‘niet lullen maar poetsen’. Zo sta ik ook bekend. Ik ging gewoon met pa mee de ladder op en heb het mezelf aangeleerd.” Ze heeft van lieverlede het bedrijf overgenomen. Het begon met de zonwering en raamdecoratie. Later is daar de verkoop van gordijnen, vloerbedekking en luxe behang (Arte en Hookedtowalls) bijgekomen.

In de loop van het jaar volgen nog speciale acties om het jubileum luister bij te zetten.

Door Kees van den Heuvel

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie