Afbeelding
Harry Koelewijn

Kinderzwerfboekstation onthuld bij Jaap van der Krol bad

26 februari 2020 om 14:30 Onderwijs

NIJKERK Bij het Jaap van der Krol zwembad werd woensdag een Kinderzwerfboekstation geplaatst en onthuld. Vanaf nu kunnen kinderen ook boeken lenen en laten zwerven als ze gaan zwemmen of als ze mee zijn voor zwemles van een broertje of zusje.

Woensdag was het tijdens de voorjaarsvakantie gezellig druk bij de onthulling van het huisje in de hal van het zwembad, ouders en kinderen reageerden enthousiast en de eerste boeken werden meegenomen. ,,Er komen dagelijks kinderen zwemmen; een ideaal moment om even een boek te pakken en mee te nemen", aldus Fabian Pasman van Optisport Nijkerk.

Het kastje werd door een aantal kinderen, Fabian Pasman en de vrijwilligers van Kinderzwerfboekstation onthuld. Ina van Engelenhoven, vrijwilliger van Kinderzwerfboek Nijkerk; ,,Ik ben zelf dol op lezen, fijn dat alle kinderen via de huisjes toegang hebben tot boeken en leesplezier."

Zwerfboeken worden doorgegeven, achtergelaten op scholen, in wachtkamers en bijvoorbeeld winkelsDe zwerfboekstations in Gemeente Nijkerk zijn gemaakt door Accent Praktijkonderwijs, waarna de huisjes door de schildersvakopleiding in Amersfoort van de herkenbare kleuren zijn voorzien. De leerlingen hebben dit gedaan in het kader van hun opleiding. Rotary Club Nijkerk heeft financieel bijgedragen en de bibliotheek draagt dit initiatief een warm hart toe en zorgt voor de boekenleggers. Er zijn momenteel veertien huisjes verspreid in Nijkerk en Hoevelaken en binnenkort hopen ze er nog een in Nijkerkerveen te plaatsen.

ZWERFBOEK VOLGEN Het systeem van Kinderzwerfboek is dat er boeken beschikbaar zijn die gaan zwerven van kind naar kind. Zwerfboeken worden doorgegeven, achtergelaten op scholen, in wachtkamers en bijvoorbeeld winkels. Door middel van een zwerfboeksticker waar een code op geschreven wordt kun je een zwerfboek zelfs helemaal volgen op zijn reis, maar dat hoeft natuurlijk niet.

Hoe een boek ook zwerft, nooit mag het gelezen of ongelezen in een kast achterblijven. De afgelopen jaren zijn al een miljoen zwerfboeken op een spannende tocht gestuurd. 

De initiatiefnemers van Kinderzwerfboek Regio Nijkerk roepen iedereen dan ook op om eens een kijkje te nemen bij een van de Kinderzwerfboekstations in onze regio, of om de kasten te vullen met kinderboeken die een tweede leven verdienen zodat andere kinderen er weer van kunnen genieten.

Hier zijn de huisjes in de gemeente Nijkerk te vinden.
Boni centrum
Kindcentrum Oranje Nassau
Basisschool Het Baken
Winkelcentrum Paasbos
Gemeentehuis
Scouting Nijkerk
Daltonschool
Kindcentrum De Spreng
Basisschool De Hoeve
Nautilus Health Club
Kindcentrum Holk
De Hoeksteen
Jaap van der Krol bad
Koningin Emmaschool
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie