Afbeelding
Remko de Waal

Nijkerk beloont opruimers vuurwerkafval

8 januari 2020 om 17:58 Natuur en milieu

NIJKERK Wethouder Harke Dijksterhuis reikte woensdag prijzen uit aan zeven personen uit de gemeente Nijkerk die begin januari vuurwerkafval inzamelden. Per ingezamelde zak afval kregen de deelnemers een lot waarmee ze mee konden dingen naar prijzen, zoals een VVV-bon en zelfs een playstation. Hoe meer zakken afval zij inzamelden, des te meer kans zij maakten om geloot te worden voor één van de prijzen. In totaal leverden de deelnemers maar liefst 596 zakken in. Dat stond gelijk aan 17320 liter afval.

Harke Dijksterhuis is blij met de betrokkenheid van de inwoners.,,Het is de tiende keer dat we de vuurwerkactie houden. Elk jaar doen er meer mensen mee met de actie om het afval van vuurwerk in te zamelen. Ik waardeer dat enorm. Zo zorgen we er samen voor, dat  onze omgeving er weer netjes uitziet. En bovendien voorkom je op deze manier ook ongelukken met vuurwerk op de dagen na Oudjaarsavond. Er zijn namelijk altijd mensen, die op nieuwjaarsdag vuurwerk gaan afsteken dat op straat ligt en niet is af gegaan. Dit jaar is er nog meer vuurwerkafval ingezameld dan vorig jaar. Toen was het 16.880 liter. Dit jaar  is dat 17.320 liter! Ook iedereen die geen prijs heeft gewonnen, maar wel mee heeft gewonnen wil ik bedanken."

CENTRUM De meeste vuurwerkresten werden ingezameld in het centrum van Nijkerk, namelijk 1420 kilogram. In Corlaer was dat 1190 kilo, in Paasbos 880 kilo, in Hoevelaken 630 kilo en in Nijkerkerveen 210 kilo vuurwerkafval.

De wethouder verzorgde plekke de loting van de prijzen. De winnaars zijn: eerste prijs: Johan Bos (Nijkerk); tweede prijs: Nadia van de Poll (Nijkerk); derde prijs: Justin van Putten (Nijkerk); vierde prijs: Siebe Holl (Nijkerk); vijfde prijs: Jolijn Doppenberg (Nijkerk); zesde prijs: Milan Flos (Nijkerkerveen); zevende prijs:  Jayden van Drie (Hoevelaken).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie