Op Hemelvaartsdag 21 mei en vrijdag 22 mei vindt de twaalfde editie van de Atelierroute Nijkerk plaats.
Op Hemelvaartsdag 21 mei en vrijdag 22 mei vindt de twaalfde editie van de Atelierroute Nijkerk plaats. Henk Pothoven

Nieuwe samenwerking Atelierroute met bibliotheek

12 januari 2020 om 08:29 Evenementen

NIJKERK Op Hemelvaartsdag 21 mei en vrijdag 22 mei vindt de twaalfde editie van de Atelierroute Nijkerk plaats. Geïnteresseerde kunstenaars kunnen zich nog de hele maand januari opgeven voor deelname. Gastexposanten van buitenaf zijn eveneens welkom en voor hen wordt door het bestuur een passend adres gevonden. Daarnaast is inschrijving ook mogelijk bij Kunstcafé in de bibliotheek Nijkerk. Het Kunstcafé is een nieuw initiatief in samenwerking met de bibliotheek Gemeente Nijkerk.

Anneke Martini

Elke tweede zaterdag van de maand zal een deelnemer aan de atelierroute iets over zijn of haar werk vertellen, laten zien of een demonstratie geven. Nieuw dit jaar is de grote overzichtstentoonstelling in de bieb gedurende de week voorafgaand aan de Atelierroute. Het idee om in Nijkerk een kunstroute te organiseren, kwam destijds van veelzijdig beeldend kunstenaar Marco van der Wielen. Het bestuur bestaande uit Henk Pothoven, Marco van der Wielen, Wim Luigjes, José van den Tweel en Arno Huijbregt heeft nieuwe initiatieven bedacht om de kunstroute nog aantrekkelijker te maken. Dit jaar wordt er in de bieb een grote overzichtsexpositie gehouden in de hele week voorafgaand aan Hemelvaartsdag. Van elke deelnemer is een werk te bezichtigen.

FIETSROUTE Dit is een goed uitgangspunt voor kunstliefhebbers om alvast een indruk te krijgen van de te bezoeken adressen. Het is natuurlijk leuk om de creatieve vaardigheden van mede-stadgenoten eens te bewonderen. Zij stellen hun huis, atelier, werkplaats of tuin vrijblijvend open. Voorzitter Henk Pothoven, zelf beeldhouwer en docent, licht toe: ,,Daarnaast zijn wij bezig met het uitstippelen van een fietsroute door Nijkerk waarbij belangstellenden langs, of in de buurt van, bepaalde adressen rijden. Zo slaan zij twee vliegen in één klap." Een aantrekkelijke manier om en te fietsen en kunst te bekijken.

,,We proberen steeds het zo leuk mogelijk te maken voor de kunstliefhebbers. Ter promotie van de Atelierroute gaat bij de bieb het Kunstcafé open waar Nijkerkse kunstenaars werk laten zien of een kleine workshop geven. Op 11 januari ben ik er zelf, op 8 februari keramiste José van den Tweel, op 14 maart schilder Harm Visser, op 11 april Marco van der Wielen en op 9 mei en 13 juni staat de agenda nog open. Steeds geopend op elke tweede zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur."

Het bestuur moedigt kunstenaars uit Hoevelaken, Nijkerkerveen en de regio aan om eveneens deel te nemen als gastexposant. ,,In het verleden hebben we gezien dat het aantal bezoekers groter is als er op één adres meerdere deelnemers zijn. Heeft iemand geen gelegenheid om een eigen adres te vinden, dan zoeken wij een goede ruimte waar het werk mooi tot zijn recht zal komen. Nieuw bloed is altijd welkom. En dat geldt tevens voor een aanvulling op het bestuur," eindigt Henk Pothoven.

Ook dit jaar zullen de adressen goed herkenbaar zijn met ballonnen of vlaggen met het logo van de stichting Atelierroute Nijkerk. Voor meer informatie: www.atelierroutenijkerk.tk. Aanmelding via https://atelierroutenijkerk.blogspot.com.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie