Marly Klein hoopt en verwacht voor de kunstenaars van Kunstroute Hoevelaken dat zij veel bezoekers krijgen.
Marly Klein hoopt en verwacht voor de kunstenaars van Kunstroute Hoevelaken dat zij veel bezoekers krijgen. Marly Klein

Klein: 'Geniet van de kleine dingen'

27 september 2019 om 07:12 Mensen

HOEVELAKEN Meer dan vijftig exposanten openen op zaterdag 28 en zondag 29 september hun ateliers en tuinen tijdens Kunstroute Hoevelaken om liefhebbers van kunst te verwelkomen. Zo maken belangstellenden kennis met de kunstenaars in hun eigen omgeving en ontstaan er opnieuw interessante ontmoetingen. Dat de Kunstroute Hoevelaken populair is, blijkt wel uit het feit dat inwoners van Nijkerk, Nijkerkerveen en Stoutenburg zich spontaan aanmeldden als gastexposant. Via bemiddeling van het bestuur is een goede match gevonden waarbij een maximum aantal wordt aangehouden. Er zijn 53 exposanten op 36 locaties. Er is door het vernieuwde bestuur dan ook hard aan de weg getimmerd, onder andere door de nieuwe voorzitter en voormalig VVD-wethouder Marly Klein. Zij is deze keer te gast in de rubriek 'Op de vrouw af'.

Leeftijd: 64 jaar.

Woonplaats: Hoevelaken.

Burgerlijke staat: Getrouwd, vier kinderen en een kleinkind.

Vrijwilligerswerk: Stichting Kunstroute Hoevelaken, Culturele Raad Nijkerk, Volksuniversiteit Hoevelaken en Raad van Toezicht De Stuw.

Hobby's: Tennis, golf, museum- en theaterbezoek en lezen.

Wat verwacht u van de Kunstroute? Ik hoop en verwacht voor de kunstenaars dat zij veel bezoekers krijgen die geïnteresseerd zijn in hun werk en voor de bezoekers van de Kunstroute dat zij mooie dingen gaan zien, leuke ontmoetingen hebben en misschien zelfs geïnspireerd raken om op dit gebied hun talent te ontwikkelen.

Wat maakt het leuk om de Kunstroute te organiseren? Stichting Kunstroute Hoevelaken was 12,5 jaar geleden een initiatief van schilderes Minie Schreurs met als doel kunst dichterbij de inwoners te brengen. Dat is goed gelukt! We hebben een leuk, super enthousiast team en krijgen veel support van kunstenaars, winkeliers en horeca in het dorp en van onze trouwe sponsoren. Zo maken we er samen een feestje van!

Waarom moeten mensen absoluut komen kijken? Bezoekers moeten zich laten verrassen door de verscheidenheid aan kunstuitingen op de verschillende locaties en de gastvrijheid waarmee ze ontvangen worden. Op de website www.kunstroutehoevelaken.nl is veel meer informatie te vinden.

Lijfspreuk: 'Wat jij niet wil dat jou geschiedt, doe dat ook een ander niet'.

Wat is uw definitie van geluk? Kunnen genieten van kleine de dingen in het leven.

Wat is uw slechtste gewoonte? Ik doe heel erg mijn best overal op tijd te zijn, maar dat lukt lang niet altijd...

Waar geeft u los van noodzakelijke dingen het meeste geld aan uit? Vooral kunst en design.

Welk tv-programma wilt u niet missen? Ik kijk graag naar Engelse detectives zoals ' Midsummer Murders', 'Lewis' en 'Endeavour Morse, diverse woonprogramma's en talkshows zoals Jinek en Pauw.

Favoriete Netflix-series? Mr Selfridge, Grand Hotel en Casa de Papel.

Favoriete boek? 'De schaduw van de wind' van Carlos Ruiz Zafon.

Zou wel eens een dag willen ruilen met? Ik blijf liever mezelf.

Wat was tot nu toe uw leukste vakantie? (land, plek/regio, activiteit)? Ik hou vooral van de mix van zon, zee, strand en cultuur. Griekenland, Spanje, Frankrijk, Italië en Portugal vind ik heerlijke vakantielanden.

Wat is uw mooiste jeugdherinnering? Ik heb een onbezorgde jeugd gehad met lieve en zorgzame ouders.

Wie is uw grote voorbeeld? Iedereen die zich belangeloos inzet voor anderen. Als ik er een moet noemen dan Nelson Mandela, vanwege zijn onbaatzuchtigheid en vergevingsgezindheid.

Wat is uw favoriete muziek? Die is heel breed: van zigeunermuziek tot Robbie Williams.

Bent u (bij)gelovig? Ik ben katholiek opgevoed.

Waar kunnen ze u voor wakker maken? Nergens voor; ik ben heel erg gesteld op mijn nachtrust.

Favoriet eten? Bij voorkeur maaltijden met verse groenten zoals pasta's en salades, maar ook een frietje op zijn tijd vind ik heerlijk.

Wat was als kind uw droomberoep? Ik had als kind niet echt een idee wat ik wilde worden, wel dat het met sport te maken moest hebben. Uiteindelijk ben ik fysiotherapeute geworden.

Als u het voor het zeggen had in de gemeente Nijkerk, wat zou u dan als eerste veranderen? De cultuur in Nijkerk naar een hoger plan tillen.

Wat is uw grootste ergernis? Als mensen doen alsof regels alleen voor anderen en niet voor zichzelf gelden.

Wat neemt u in ieder geval mee naar een onbewoond eiland? Een onbewoond eiland is niets voor mij, want sociale contacten vind ik te
belangrijk.

Koen Wilmink
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie