Op de foto (van links naar rechts) Wouter van den Top (De Bunte Vastgoed Oost), Tonny Gerritsen (Lithos bouw en ontwikkeling), Gerard van den Tweel (Van den Tweel Groep) en wethouder Wim Oosterwijk van de gemeente Nijkerk.
Op de foto (van links naar rechts) Wouter van den Top (De Bunte Vastgoed Oost), Tonny Gerritsen (Lithos bouw en ontwikkeling), Gerard van den Tweel (Van den Tweel Groep) en wethouder Wim Oosterwijk van de gemeente Nijkerk. Eigen foto

Start werkzaamheden nieuwe wijk Het Spaanse Leger

7 februari 2022 om 11:34 Nieuwbouw

NIJKERK Op vrijdag 4 februari is door wethouder Wim Oosterwijk van de gemeente Nijkerk het officiële startsein gegeven voor het bouwrijp maken van het terrein aan de Amersfoortseweg. Op deze locatie zal de nieuwe wijk het Spaanse Leger worden gebouwd.

Naast de wethouder waren ook de projectontwikkelaars van Het Spaanse Leger BV, een samenwerking van De Bunte Vastgoed Oost en Lithos bouw & ontwikkeling aanwezig. Evenals de initiatiefnemer van dit project Gerard van den Tweel. Wethouder Oosterwijk is trots. ,,Na vele jaren van voorbereiding kunnen we nu kunnen starten met het bouwrijp maken. Er is een grote behoefte aan woningen in de gemeente Nijkerk, dus we gaan er alles aan doen om zo spoedig mogelijk de eerste woningen te bouwen.”

De werkzaamheden voor het bouwrijp maken worden door Smink Infra verricht. Dit Nijkerkse bedrijf zorgt ervoor dat het terrein straks vrij is van obstakels en dat de nodige voorzieningen zijn aangebracht. Zodra de grond bouwrijp is opgeleverd, kan er direct met de bouw gestart worden. De woningen worden gerealiseerd door Ter Steege Bouw uit Rijssen en Lithos Bouw uit Amersfoort.

DIVERSITEIT Het Spaanse Leger wordt een unieke wijk met een grote diversiteit aan woningen. De wijk zal bestaan uit verschillende autoluwe buurtjes met veel verschillende type woningen. Om het nog aantrekkelijker te maken, wordt ook veel aandacht besteed aan het groen. Hier kunnen kinderen straks heerlijk buitenspelen. De eerste 39 woningen zijn inmiddels verkocht. ,,Op dit moment wordt achter de schermen hard gewerkt om begin maart de volgende woningen in de verkoop te kunnen doen”, aldus Lars van Ginkel van De Bunte Vastgoed. Op www.spaanseleger.nl kan de ontwikkeling van de wijk worden gevolgd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie