Dagmar Kroezen en de kinderen van groep zeven van Kindcentrum De Spreng in Hoevelaken.
Dagmar Kroezen en de kinderen van groep zeven van Kindcentrum De Spreng in Hoevelaken. Marion Zuurveen

Nieuw klompenpad voor kinderen in Hoevelaken geopend

Natuur en milieu

HOEVELAKEN Het nieuwe Laaksepad Kids-klompenpad in Hoevelaken is woensdag feestelijk geopend. Dit nieuwe klompenpad van drie kilometer voor kinderen van 6 tot 12 jaar en hun (groot)ouders loopt door het Hoevelakense bos en is onderdeel van het al bestaande klompenpad Laaksepad. 

Tijdens de wandeling kunnen kinderen op ontdekkingstocht gaan op zoek naar dieren, over het Blotevoetenpad lopen, en een heuse survivalopdracht doen.

LEERLINGEN Bij de opening waren Dagmar Kroezen, projectleider Laaksepad Kids, Gerwin Duine, projectleider gemeente Nijkerk, de betrokken vrijwilligers en leerlingen uit groep zeven van Kindcentrum De Spreng aanwezig. 

Na de opening liepen de kinderen een stukje van het nieuwe klompenpad met boswachter René Visser van Geldersch Landschap en Kasteelen. Bij Bram en Yvonne onder de overkapping van de hooiberg werden ze getrakteerd op drinken en wat lekkers. 

APP De wandeling kan gemaakt worden met de klompenpaden-app, maar er zijn ook routewijzers aanwezig. In het speciale KIDS-doeboekje staan opdrachten en leuke weetjes. 

Laaksepad Kids is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Nijkerk, Provincie Gelderland, Waterschap Vallei en Veluwe en de Nationale Postcode Loterij. Met speciale dank aan Geldersch Landschap & Kasteelen.

Door Marion Zuurveen

 De vijf enthousiaste vrijwilligers werden in het zonnetje gezet.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie