Afbeelding
Pixabay

Oliebollenverkoop voor de horeca in Hoevelaken

Corona

HOEVELAKEN Restaurants en cafés zijn sinds de aangescherpte corona-maatregelen en de ‘gedeeltelijke lockdown’ opnieuw gesloten en dat komt hard aan. Zo ook bij de horecaondernemers in Hoevelaken, die sinds 14 oktober de deuren weer gesloten moeten houden. Maar aankomend weekend kunnen de Hoevelakense horeca-ondernemers rekenen op steun van de eigenaren van Ambiance Sunreflex. Jacoliem Dekker-Bos, eigenaresse van de zonweringspecialist in Hoevelaken, heeft een oliebollenactie op touw gezet om de Hoevelakense horeca te steunen. 

,,We zaten vorige week aan tafel met elkaar en hadden het over oliebollen die al weer te koop zijn en ook over de sluiting van de horeca. En zo ontstond heel spontaan het idee om die twee zaken te combineren: een oliebollenverkoop voor de horeca”, vertelt Dekker. Vrijdag 30 en zaterdag 31 oktober worden bij Ambiance Sunreflex aan de Westerdorpsstraat 38 oliebollen en appelbeignets verkocht. De opbrengst is bestemd voor de horeca-ondernemers in Hoevelaken. Afhalen kan, coronaproof, via een walk through of met de auto via een drive through. ,,Veel ondernemers hebben het nu slecht, maar de klap is extra hard voor de horeca. Daarom gaat de hele opbrengst naar de Hoevelakense restaurants en cafés.”

AFHAALWEEKEND Vanuit de horeca ontstond op basis van de oliebollenactie ook het idee om aankomend weekend om te dopen tot afhaalweekend. Dekker: ,,Het zou mooi zijn als we als inwoners van Hoevelaken dit weekend ook gebruiken om massaal te gaan afhalen bij de horeca. En nog mooier, om dan ook een afhaalmaaltijd aan iemand te schenken die bijvoorbeeld zelf de deur niet uit kan.”

VERKOOP De oliebollenverkoop start vrijdag om 12.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Zaterdag starten ze opnieuw om 12.00 uur. Dekker hoopt veel oliebollen te kunnen verkopen. ,,Als we vrijdag al door onze voorraad heen zijn, zorgen we dat er zaterdag weer een nieuwe lading oliebollen is. We hopen dat er een flinke file in de straat ontstaat, eentje die tot aan Nijkerk loopt”, lacht ze. Een schatting van de opbrengst durft ze nog niet te doen. ,,Maar het zou heel mooi zijn als we de horeca-ondernemers een paar honderd euro per restaurant of café kunnen geven.”

Een zak oliebollen met krenten, 10 stuks, kost 15,00 euro, een zak appelbeignets, 5 stuks, kost 15,00 euro. Betalen kan alleen contant. ,,Als het een succes is, gaan we komende weekenden gewoon door. Hopelijk kunnen we echt iets betekenen voor de horeca”, besluit Dekker.

advertentie
advertentie