Afbeelding
Politie.nl

Herhaaldelijke overlast bij jeugdontmoetingsplek in Hoevelaken

Overig

HOEVELAKEN De laatste tijd is er sprake van overlast bij de jeugdontmoetingsplek (JOP) in Hoevelaken. Dat meldt de Nijkerkse jeugdagent Daan Vegt in een Instagrambericht. De ontmoetingsplek is gemaakt en ingericht voor jongeren om het met elkaar gezellig te hebben. ,,Lachen, muziekje en een prullenbak om alle blikjes energie en zakken chips in op te ruimen", schrijft Vegt.

,,Helaas blijkt de afgelopen tijd dat een aantal jongeren niet doorheeft wanneer het gedrag tot het asociale toe veel overlast veroorzaakt in de buurt." De JOP staat bewust niet in de buurt van woningen, maar toch krijgt de politie klachten van buurtbewoners die 's avonds wakker liggen in bed door het kabaal van de jeugd.

Daarnaast vonden er volgens Vegt verschillende incidenten plaats, variërend van het maken van rotzooi, het vernielen van een prullenbak, en zelfs brandstichting. Vanwege deze overlast plaatst de gemeente op korte termijn een bord met leefregels rondom de ontmoetingsplek. Door politie en handhaving zal bij overtreding van de regels worden opgetreden.

,,Laat het niet zover komen dat de JOP gesloten moet worden. Bij blijvend wangedrag zal dit wel gaan gebeuren", waarschuwt de jeugdagent. 


View this post on Instagram

De JOP in Hoevelaken... JOP, Jeugd Ontmoetings Plek voluit. Een plek gemaakt en ingericht voor de jeugd om goede tijd met elkaar te hebben. Lachen, muziekje en een prullenbak om alle blikjes energie en zakken chips in op te ruimen. ?? Helaas blijkt dat de afgelopen tijd een aantal jongeren niet door hebben wanneer het gedrag tot het asociale toe veel overlast veroorzaakt in de buurt. De JOP staat bewust niet in de buurt van woningen. En toch krijgen we telefoontjes van mensen die 's avonds laat wakker liggen in bed door het kabaal van de jeugd. Daarnaast waren er incidenten van rotzooi maken, vernieling van de prullenbak tot brandstichting aan toe. ???? Hoe dan?!?! De gemeente plaatst op korte termijn de leefregels rondom de JOP middels een bordje. Kennelijk is dit geheugensteuntje hard nodig. Door politie en handhaving zal bij overtreding van de regels worden opgetreden. Laat het niet zo ver komen dat de JOP gesloten moet worden, zoals werd afgesproken tijdens de opening. Bij blijvend wangedrag zal dit wel gaan gebeuren.?? Jonge gasten van Hoevelaken: ik spreek jullie graag onder relaxte omstandigheden. Niet over dit soort gezeur. Hou elkaar in toom en hou het relaxt rond de JOP. Dan heeft iedereen er plezier van. Ik heb nu 3 weken verlof. Mijn collega's houden Hoevelaken in de gaten, als altijd. Maar ik hoop en mag toch verwachten dat zij geen tijd hoeven te besteden aan de JOP. Jeugd, jullie hebben het in de hand. Ik ga jullie weer zien en spreken vanaf 24 juni! ???? #jongerenwerknijkerk #hoevelaken #jeugd #jongeren #overlast #vernieling #brandstichting #klaarmee #stilna2200h #nachtrust #vakantie

A post shared by  Jeugdagent Politie Nijkerk (@jeugdagentnijkerk) on

advertentie
advertentie