PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Nijkerk

Boeren maken zich grote zorgen over plannen superkazerne: ‘Het treft ons hele gezin’

Mensen Tips van de redactie
Foto: Marcelle Warringa
24 jan 2023, 14:15
Voor Heimen en Teuni Lokhorst betekent de komst van de kazerne dat ze moeten verkassen. Dat leidt tot veel vragen en onzekerheid over de toekomst.
Voor Heimen en Teuni Lokhorst betekent de komst van de kazerne dat ze moeten verkassen. Dat leidt tot veel vragen en onzekerheid over de toekomst.
NIJKERK

Het gezin van Heimen en Teuni Lokhorst woont vlak over de Nijkerkerbrug in een uniek stukje agrarisch gebied. De schok was groot toen ruim een maand geleden bleek dat deze grond door Defensie is aangemerkt als voorkeurslocatie voor een superkazerne van de Landmacht. In de media is er al heel wat om te doen geweest. En waar steeds maar over Flevoland en Zeewolde wordt gesproken, is het betrekkelijk stil in Nijkerk. En dat terwijl het gebied hemelsbreed gemeten dichterbij de kern van de stad Nijkerk ligt dan bij het dorp Zeewolde.

„Ja, we zijn wel een beetje mediamoe. Het is een achtbaan waar we in zitten en waar voorlopig nog geen eind aan komt, lijkt het wel”, aldus Teuni Lokhorst. Het boerenechtpaar kreeg begin december totaal onverwacht twee ambtenaren van de gemeente Zeewolde en Defensie op het erf. Terwijl de tv-ploegen met camera’s op de dijk stonden te trappelen om reacties, werd het bericht over de plannen voor ..

Marcelle Warringa
Deel dit artikel via:
advertentie