Afbeelding
Rijkswaterstaat

Nijkerk en Zeewolde in gesprek over mogelijke komst kazerne

10 januari 2023 om 16:28 Politiek

NIJKERK Het Nijkerkse college van burgemeester en wethouders gaat op korte termijn in gesprek met de collega’s in Zeewolde over de mogelijke komst van een nieuwe kazerne die plek moet bieden aan in totaal zo’n zevenduizend militairen.

Als voorkeurslocatie is door het ministerie een locatie aangewezen net over de brug die Nijkerk scheidt van de provincie Flevoland. Burgemeester Gerard Renkema geeft aan dat ook het Zeewoldse college niet heeft aangedrongen op de komst van de kazerne, maar dat dit een initiatief is van de provincie Flevoland. Dat maakt dat bij beide gemeenten nog veel onduidelijkheid bestaat over de plannen.

GROTE GEVOLGEN ,,Dat het grote gevolgen heeft voor Nijkerk is een zekerheid”, aldus Renkema. ,,Zeker als het gaat om mobiliteit en woningbouw.” Onduidelijk is bijvoorbeeld of veel militairen die in de nieuwe kazerne worden gehuisvest in hun huidige woonplaats blijven wonen of dat ze dichter bij de kazerne willen gaan wonen. De afstand naar Nijkerk en de voorkeurslocatie is aanzienlijk korter dan naar het centrum van Zeewolde. Bovendien levert het verkeer tussen Nijkerk en Flevoland nu al vaak problemen op bij een openstaande brug. De verwachting is dat medio dit jaar het kabinet een besluit neemt over de locatie. De realisering daarvan neemt daarna nog tien tot vijftien jaar in beslag.

Stad Nijkerk app
Stad Nijkerk heeft nu ook een app! Al het (lokale) nieuws altijd binnen handbereik. Download hier de gratis Stad Nijkerk app.

Wijnand Kooijmans
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie