Afbeelding
Lionsclub Nijkerk

Lionsclubs zamelen waardepunten in voor koffie voor de voedselbank

5 december 2023 om 15:10 Maatschappelijk

NIJKERK De Lionsclubs Hoevelaken en Nijkerk zamelen komende maand weer Douwe Egberts Waardepunten in. Het doel is om zoveel mogelijk punten in te zamelen en om te zetten in pakken koffie voor de Voedselbank.

De Lionsclubs Hoevelaken en Nijkerk sporen alle inwoners van Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken aan om hun gespaarde Douwe Egberts koffiepunten in te leveren. Dit kan in de hele maand december op verschillende locaties, waaronder de Jumbo en Albert Heijn Nijkerk/Hoevelaken, de Boni in Nijkerk, de DA Drogist in Nijkerk en de bibliotheek in Nijkerkerveen. 

,,In Nederland leven nog altijd veel mensen met geldzorgen. Helaas ook in Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken. Deze gezinnen worden geholpen door de Voedselbank Nijkerk en de voedselbank zorgt ervoor dat er wekelijks een voedselpakket wordt samengesteld. Koffie heeft een lange houdbaarheidsdatum en wordt om die reden maar zelden aangeleverd door supermarkten die leveren aan de voedselbank’’, leggen de serviceclubs uit. ,,Wanneer men van een paar tientjes per week moet rondkomen is koffie dus vaak een boodschap die niet gekocht kan worden. Een pak koffie is dan een bijzonder en zeldzaam item in een voedselpakket.’’

Vorig jaar werden 810 pakken koffie aan Voedselbank Nijkerk overhandigd door de Lionsclubs Hoevelaken en Nijkerk. De landelijke actie leverde vorig jaar een recordaantal van 132 miljoen punten op en daarmee konden in totaal 210.000 pakken koffie aan voedselbanken worden gegeven. De serviceclubs uit Nijkerk en Hoevelaken vragen iedereen om mee te sparen en de koffiepunten die vergeten zijn in te leveren. ,,Hopelijk kunnen er over enkele maanden vele kilo’s koffie ingepakt worden in de voedselpakketten voor iedereen die het hard nodig heeft’’, hopen de Lionsclubs.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie