Afbeelding
ARJEN GERRITSMA

Speciaal kookboek overhandigd aan Voedselbank Nijkerk

28 juli 2021 om 10:15 Maatschappelijk

NIJKERK Op woensdag 28 juli zijn 50 kookboeken aangeboden aan de Voedselbank door Rotary Club Nijkerk. Het kookboek ‘Samen koken we sterker’ is gebaseerd op veelvoorkomende producten uit de voedselpakketten van de voedselbank. 

De recepten uit dit bijzondere kookboek zijn gebaseerd op veelvoorkomende producten uit de voedselpakketten van de voedselbank, die wekelijks uitgereikt worden aan klanten. Studenten uit heel Nederland hebben samen met de televisiekoks Pierre Wind en Reitse Spanninga de recepten ontwikkeld. ,,Gezondheid is een belangrijk thema voor Rotary en daarom waren we meteen enthousiast om de kookboeken af te nemen en te schenken aan de Voedselbank”, aldus voorzitter Arie Jongejan. 

Als je financiële stress hebt is het moeilijker om te kunnen genieten van het leven

BETAALBARE GEZONDHEID ,,Als je financiële stress hebt is het moeilijker om te kunnen genieten van het leven. Met dit kookboek wil ik iedereen de kans geven op een lekkere en gezonde maaltijd en tegelijkertijd aandacht vragen voor de groeiende kloof tussen arm en rijk in Nederland”, aldus Jaap Jonkers, initiatiefnemer van het kookboek. Daar sluit Arie Jongejan zich graag bij aan. ,,Ook Rotary wil graag een bijdrage leveren aan aandacht voor gezondheid en armoede. Daarom is, naast deze uitreiking, de Voedselbank in Nijkerk een van de goede doelen van ons Stadsgolf dat op zaterdag 18 september in de binnenstad wordt georganiseerd. De deelnemers krijgen van ons als club daarom óók een kookboek, om zo de bewustwording van de voedselbank en betaalbare gezondheid onder de aandacht te brengen.”

,,Wij vinden dit kookboek een heel sympathiek gebaar naar onze klanten. De voedselbank streeft er naar om voedselpakketten samen te stellen met voedzame en gezonde producten uit de schijf van vijf. Het is natuurlijk heel leuk als onze klanten door dit boek inspiratie opdoen om met deze producten diverse gevarieerde gerechten te maken”, zo besluit Jan Brons van Voedselbank Nijkerk.

Afbeelding
Afbeelding
Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie