Afbeelding
Lions Nijkerk/Mathilde Dusol

Stichting Weeshuis Nijkerk verdubbelt ingezameld bedrag online kookshow

Maatschappelijk

NIJKERK Met het evenement Heel Nijkerk online; live cooking & wine werd zaterdag een bedrag van bijna 3500 euro opgehaald voor Stichting Leergeld. Maar dat bedrag werd maandag verdubbeld door Stichting Weeshuis Nijkerk. De teller staat daarmee op 6500 euro. 

Aan het einde van het evenement zaterdagavond stond de teller op een bedrag van bijna 3000 euro. Een uur na de bekendmaking van het bedrag maakte een van de deelnemers aan de kookshow onverwacht een extra donatie van 500 euro. Maar daar bleef het niet bij, want maandag maakte Henk Luigjes bekend dat Stichting Weeshuis Nijkerk het ingezamelde bedrag van 3000 euro verdubbelt. Dit zet het totaalbedrag voor Leergeld Nijkerk op 6500 euro.

Stichting Weeshuis Nijkerk is van mening dat het doel waarvoor werd ingezameld met de benefietkookshow overeenkomt met hun eigen doelstelling. Stichting Weeshuis Nijkerk steunt projecten voor kinderen die in een achterstandssituatie leven. 

KOOKSHOW Tijdens de kookshow Heel Nijkerk online; live cooking & wine werd samen met 275 deelnemers live via een Zoom-verbinding een driegangendiner gekookt. Het koken werd afgewisseld met muziek en optredens van goochelaar Ronald Moray. Wijnand van den Ham van WijnandKookt was de chef van de avond en de wijnen werden toegelicht door vinoloog Gerwin Poolen van Wijnhandel De Moor. The Masked Sous-chef was Henk Bokkers, voorzitter van Leergeld Nijkerk.  

advertentie