Afbeelding
Wijnand Kookt

Nijkerkers halen met online kookshow flink bedrag op voor Stichting Leergeld

Maatschappelijk

NIJKERK Samen met kok Wijnand van den Ham zetten 275 Nijkerkers zaterdagavond vanuit hun eigen keuken een driegangendiner op tafel. Dit deden zij onder het genot van muziek en entertainment tijdens de online kookshow Heel Nijkerk online; live cooking & wine, georganiseerd door de Lionsclub Nijkerk. De opbrengst, bijna drieduizend euro, gaat naar Stichting Leergeld Nijkerk.

Deelnemers konden vooraf een box vol ingrediënten bestellen. Tijdens de online kookshow werden de thuiskoks vervolgens begeleid door Van den Ham. Tussen de gangen door werd gegeten, maar de Lionsclub organiseerde daarnaast ook entertainment, waaronder The Masked Sous-chef en een korte wijncursus. 

De opbrengst van de avond is voor Stichting Leergeld Nijkerk. Leergeld wil dat alle kinderen kunnen meedoen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Ook die kinderen waarvan de ouders het financieel niet zo breed hebben. Leergeld Nijkerk werkt met vrijwilligers en helpt door bijvoorbeeld het betalen van een factuur van een schoolreisje, kamp, club of excursie en het leveren van een tweedehands fiets, laptop of schoolspullen. 


advertentie