Petra Tool.
Petra Tool. Gerrit Steen

Veelzijdige Kunstroute Hoevelaken goed bezocht

24 september 2023 om 18:55 Kunst

HOEVELAKEN Op 32 verschillende locaties konden kunstliefhebbers zo’n 51 verschillende exposities bezoeken tijdens de Kunstroute Hoevelaken die in het weekend op 23 en 24 september gehouden werd. De feestelijke opening vond op vrijdagavond 22 september plaats door Marly Klein en wethouder Mariëlle Broekman.

Het was alweer de 16e editie van het evenement. Er lag een overzichtelijke catalogus met routekaart klaar bij diverse Hoevelakense winkels. De kunstenaars ontvingen de gasten in hun atelier, huis, tuin of gastruimte. Verder stonden kunstwerken in vrijwel alle vitrines van de Hoevelakense ondernemers. Mariëlle Broekman: ,,De kunst is een uitgelezen kans om andere mensen te ontmoeten en de kunstenaars zelf te spreken. Om te horen wat hen drijft en wat het verhaal achter het kunstwerk is.”

VALKENIER

Maar het was niet alleen kunst wat de klok sloeg. Bij Tiggelaven Groenbeheer waren tijdens hun open dag niet alleen kunstwerken van Rietje Smal-Zwanenburg en Susan Koopman te zien, maar was er ook valkenier Jeroen Settels die een aantal roofvogels aan de belangstellende bezoekers liet zien en er boeiend over kon vertellen.

ZEEMANSKOOR

En in grand café De Haen trad zaterdagmiddag het Zeemanskoor Nijkerks Welvaren op voor een talrijk en enthousiast publiek, dat aan het slot nog een polonaise liep met het voltallige koor.

De organisatie van de Stichting Kunstroute Hoevelaken bij monde van Sigmund Beitler was zeer te spreken over de bezoekersaantallen die deze editie getrokken heeft. Mede geïnspireerd door het mooie weer konden de meeste exposanten meer dan honderd bezoekers registreren, waarvan de meesten op zondag langs kwamen. De stichting is hiermee weer ruimschoots in haar doelstelling geslaagd om kunst toegankelijker te maken, zowel jong als oud kennis te laten maken met kunstenaars, hun creativiteit te laten zien en om het dorp Hoevelaken te promoten.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Terry Oudraad.
Terry Oudraad.
Leendert Verduijn.
Herman Julsing.
Bram van de  Klundert.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie