Nelleke de Gooijer bij de Kopperhof.
Nelleke de Gooijer bij de Kopperhof. Gerrit Steen

Kunstroute Hoevelaken goed bezocht

26 september 2022 om 08:15 Evenementen

HOEVELAKEN Op vijftig verschillende locaties konden kunstliefhebbers zo’n zeventig verschillende exposities of korte voorstellingen bezoeken tijdens de Kunstroute Hoevelaken die afgelopen weekend op 24 en 25 september gehouden werd. Op zaterdag was de belangstelling wat minder door aanhoudende regen, de zondag maakte het weer dit goed. De exposanten waren zeer tevreden over de opkomst.

Het was alweer de 15de editie van het evenement, dat ieder jaar weer groter lijkt te worden. De opening werd vrijdagavond feestelijk geopend door Marly Klein, voorzitter van de Culturele Raad en de wethouders van Cultuur en Sport Audrey Rohen en Mariëlle Broekman. Er lag een overzichtelijke catalogus met routekaart klaar bij diverse Hoevelakense winkels. De kunstenaars ontvingen de gasten in hun atelier, huis of tuin. Verder stonden kunstwerken in vrijwel alle vitrines van de Hoevelakense ondernemers. Omdat het de vijftiende editie was ontvingen alle gasten bij het startmoment een speciaal schort. Ook was er een literaire bijdrage van stadsdichter Henriette Hofman.

EXTRA KLEUR Marly Klein: ,,Inmiddels is de Kunstroute niet meer weg te denken uit ons dorp, dat zich daarmee als een echt ‘kunstenaarsdorp’ manifesteert. In de week na het Kunstrouteweekend zijn verder in veel etalages kunstwerken te bewonderen die daarmee het dorp extra kleur meegeven.”

WK VOLLEYBAL Momenteel wordt het WK volleybal voor nationale vrouwenteams gespeeld in Nederland en de gemeente Nijkerk is gastgemeente. Het team van Tsjechië verblijft in het Nijkerkse hotel Ampt van Nijkerk en er worden tal van activiteiten georganiseerd rondom dit verblijf. Zo is er ook een fotocollage gemaakt van bijzondere volleybalfoto’s. Deze hangen in zalencentrum De Stuw in Hoevelaken. Dit werd vervolgens gecombineerd met de Kunstroute Hoevelaken.

Anemone de Castro.
Annemarie Bomers.
Cees Otte.
Floris Schrijver.
Jaap Burger.
De expositie in De Stuw.
Leendert Verduijn.
Mariel Beelaerts.
De organisatie van de Kunstroute Hoevelaken in 2022.
Rene Bleeker.
Rietje Zwanenburg.
Saskia Turk.
Yvonne Angenent-Keijser.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie