PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Nijkerk

Kunstcentrum Collage in Hoevelaken viert 25-jarig bestaan: ‘Dromen van een groot kunsthuis’

Kunst Tips van de redactie
Foto: Marion Zuurveen
25 mrt 2023, 08:33
In het voorjaar van 1998 namen kunstenaars Pien Schouten en Rolina van Vliet het initiatief om een kunstcentrum in Hoevelaken op te richten.
In het voorjaar van 1998 namen kunstenaars Pien Schouten en Rolina van Vliet het initiatief om een kunstcentrum in Hoevelaken op te richten.
HOEVELAKEN

In het voorjaar van 1998 namen kunstenaars Pien Schouten en Rolina van Vliet het initiatief om een kunstcentrum in Hoevelaken op te richten. Er was behoefte aan een ruimte waar beeldend kunstenaars elkaar konden ontmoeten en zich verder konden ontwikkelen. Het kunstcentrum is inmiddels uitgegroeid tot een groot kunstcentrum met dertien docenten en een aanbod van dertig verschillende cursussen en wisselende workshops. Dit jaar viert het kunstcentrum haar 25-jarig bestaan.

Van Vliet: ,,Voor de oprichting van Collage in 1998 hebben we zelf een foldertje gedrukt met het cursusoverzicht dat we huis-aan-huis hebben verspreid in Hoevelaken. Er was meteen heel veel interesse en we zijn toen in het najaar meteen met drie docenten en 80 enthousiaste cursisten gestart met cursussen aquarel, acryl schilderen en modeltekenen. We huurden eerst een lesruimte bij De ..

Marion Zuurveen
Deel dit artikel via:
advertentie