Cursisten aan het schilderen bij Kunstcentrum Collage.
Cursisten aan het schilderen bij Kunstcentrum Collage. Kunstcentrum Collage

Kunstcentrum Collage start nieuw seizoen

3 september 2021 om 06:46 Activiteiten

HOEVELAKEN Vanaf september beginnen de eerste cursussen bij Kunstcentrum Collage in Hoevelaken. De kleurrijke folder met het uitgebreide aanbod werd al huis-aan-huis verspreid in Hoevelaken en omgeving.

Na ruim een jaar grotendeels leeg door corona, kunnen de lokalen weer gevuld worden door cursisten die staan te popelen om aan de slag te kunnen. Ook docenten staan in de startblokken om hun lessen te hervatten.

Het cursuscentrum (Zuiderinslag 4B in Hoevelaken) is voorzien van adequate aanpassingen in verband met de coronamaatregelen. In de afgelopen periode is gewerkt aan de ventilatie en is voldoende ruimte gecreëerd om op 1,5 meter les te geven. De richtlijnen van het RIVM kunnen dus worden nageleefd. ,,De lessen die in het vorig seizoen nog wel doorgang vonden, hebben aangetoond dat de maatregelen het mogelijk maken om op verantwoorde wijze aan de slag te gaan”, schrijft de organisatie.

(Artikel gaat veder onder de afbeelding).


Cursisten aan het schilderen bij Kunstcentrum Collage.

Bij Kunstcentrum Collage kan iedereenterecht voor een divers aanbod cursussen op het gebied van schilderen, bijvoorbeeld acryl in diverse technieken, olieverf fijnschildertechniek en abstract schilderen. Ook aquarel staat weer op het programma. Tekenen kan men met pastelkrijt, en er zijn lessen in fotografisch tekenen en portret tekenen.

Fotografie, beeldhouwen, glaskunst en bronsgieten zijn tevens opgenomen in het programma. Nieuw bij glaskunst is de cursus ‘Vaas ontwerpen en maken’. Voor wie zelfstandig wil werken (mèt of zonder docent) zijn er diverse mogelijkheden. De cursussen van vijf tot tien lessen zijn wekelijks of om de veertien dagen, voor beginners en gevorderden.

(Artikel gaat veder onder de afbeelding).


Cursisten aan het schilderen bij Kunstcentrum Collage.

De workshops die worden aangeboden, zijn zeer geschikt voor mensen met weinig tijd of om kort kennis te maken met een bepaalde techniek: tekenen met pastelkrijt; Kintsugi (Japans mozaiek); model schilderen; portret schilderen; glaskunst. Na één of twee dagdelen gaat een deelnemer met een mooi kunstwerk naar huis.

In de herfstvakantie zijn de befaamde ‘Kidskunst doe-dagen’ gepland voor de jeugd van 8 tot 12 jaar. Op 19 en 21 oktober zijn per dagdeel uit twee verschillende activiteiten te kiezen. Op de website (www.kunstcentrum-collage.nl) is het complete programma te lezen. Aanmelden kan via info@kunstcentrum-collage.nl.

Cursisten aan het schilderen bij Kunstcentrum Collage.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie