Afbeelding
Kees van den Heuvel

Nieuw boek van kunstenaar Harm Visser gepresenteerd

Kunst

NIJKERK Het was een hele bevalling, aldus de Nijkerkse kunstenaar Harm Visser over zijn boek dat vrijdagavond 1 oktober werd gepresenteerd in boekhandel Roodbeen. Maar liefst twee jaar is eraan gewerkt. Het eerste exemplaar van het boek werd, na het vertonen van een indrukwekkende film over landschappen, overhandigd aan de vormgever en een beste vriend van Visser.

Harm Visser is bekend als schilder van landschappen rondom Nijkerk. Het boek is een kunstwerk op zich geworden en is mede mogelijk gemaakt door een grote kring van vrienden en donateurs. ‘De ontmoeting met het landschap’ staat centraal’. Via een videoverslag werd het boek vrijdag vanuit de Arkemheense polder naar de boekhandel gebracht. Daarna signeerde Visser de eerste exemplaren. 

Het bladeren door het boek geeft een sfeerbeeld van verstilde landschappen door de seizoenen heen. Ook de gevarieerde materiaalkeuze van Harm Visser komt tot zijn recht. Hij werkt in acryl op paneel, maar ook in 3-dimensionaal plexiglas, of ragfijn gezaagd plaatmateriaal.

advertentie