Afbeelding
Yvonne Lokhorst

Kunstroute Hoevelaken gaat niet door

22 mei 2020 om 08:19 Kunst

HOEVELAKEN Het team van Stichting Kunstroute Hoevelaken heeft moeten besluiten de Kunstroute dit jaar niet door te laten gaan. 

,,Nu de uiterste datum van inschrijving is verlopen, blijkt dat de aanmeldingen sterk achter blijven bij voorgaande jaren", zo laat de stichting weten. ,,Dat geldt ook voor de sponsorinkomsten. In combinatie met de onzekerheid die corona met zich meebrengt, hebben wij daarom besloten dat het niet verantwoord is de Kunstroute dit jaar te organiseren." Deelnemers die zich al hadden aangemeld voor de Kunstroute Hoevelaken 2020 krijgen hun inschrijfgeld terug. 

ALTERNATIEF Als alternatief wil de stichting een maand lang een etalage-kunstroute in het centrum van Hoevelaken organiseren. ,,Etalagekunst maakt ieder jaar deel uit van de Kunstroute, maar we willen het dit jaar wat royaler opzetten. We hopen dat veel ondernemers hun etalage daarvoor beschikbaar willen stellen. Het voordeel is dat we dit coronaproof kunnen organiseren."

Aanmelden voor de etalage-kunstroute is mogelijk tot 15 juni door een mail te sturen naar info@kunstroutehoevelaken.nl. Uitgangspunt is één kunstwerk per kunstenaar en de deelnamekosten bedragen 15 euro. De expositieperiode zal lopen van half september tot half oktober. Na 15 juni ontvangen degenen die zich aangemeld hebben nog nadere informatie.

Stichting Kunstroute Hoevelaken hoopt in 2021 weer een Kunstroute Hoevelaken te kunnen neerzetten. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie