Afbeelding
Janny van Steeg

Nijkerks echtpaar exposeert in Polhus

13 januari 2020 om 15:20 Kunst

NIJKERK Hoe een toevallige kennismaking met het materiaal 'glas' kan uitgroeien tot een bijzondere kunstverzameling ondervonden de Nijkerkse inwoners Eddy en Louise Fenger. Tijdens een autorit waren zij in de buurt van Leerdam, waar ze een bezoek brachten aan de beroemde glasgalerie. Daar was het echtpaar onder de indruk van de geëxposeerde objecten van beroemde glaskunstenaars.

Anneke Martini

Mede door de optimale wijze van exposeren werden zij verliefd op dit bijzondere, lichtdoorlatende materiaal. Langzamerhand bouwden de Fengers een bijzondere collectie op, waarbij de verzameling werd uitgebreid met onder meer schilder- en keramiekkunst. Eddy is een vaste bezoeker van Galerie Polhus, opgericht in 2005, waar hij diverse openingen bijwoonde. Ook kochten Eddy en Louise een aantal kunstvoorwerpen aan in de Nijkerkse galerie. Dit leidde, na samenspraak met Janny van Steeg, tot een expositie van hun verzameling in de mooie galerie.

De opening door wethouder van kunst en cultuur Nadya Aboyaakoub, vindt aanstaande zondagmiddag plaats. De verzameling is inmiddels praktisch compleet en omvat een grote collectie glasobjecten, abstracte schilderijen en wandobjecten, porselein en keramiek. De tentoonstelling loopt tot en met 23 februari, op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.30 tot 17.00 uur op Spoorstraat 1 in Nijkerk, of op afspraak. Entree: 5 euro. Meer informatie: www.galeriepolhus.nl of 06-11455168.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie