Peter Collignon en Patricia van Loozen hebben hart voor de lokale zaak.
Peter Collignon en Patricia van Loozen hebben hart voor de lokale zaak. Patrick Siemons
Advertorial

De Lokale Partij is oplossingsgericht: ‘Hart voor de samenleving’

2 maart 2022 om 09:03 Gemeenteraadsverkiezingen

NIJKERK Met drie aparte kernen is een degelijk geluid vanuit de burger voor het lokale belang in de politiek van gemeente Nijkerk onmisbaar. De Lokale Partij laat dat geluid horen als geen ander. Peter Collignon en Patricia van Loozen zijn eerlijk daarin: „We beloven geen gouden bergen, maar we helpen wel zoeken.”

Met tamelijk wat actuele lokale onderwerpen is er genoeg om over te praten. Of over te discuteren, dat mag uiteraard ook. Er zijn in Nijkerk niet zoveel partijen die deelnemen aan de komende verkiezingen en des groter wordt daarmee het belang van een stevig en goed verwoord lokaal geluid. Patricia van Loozen, de oudgediende van De Lokale Partij, zegt daarover: „De Lokale Partij staat op lijst vijf. De andere vier partijen die meedoen hebben eigenlijk helemaal niet zo’n groot verschil, niet onderling en ook niet met ons. Ik denk dat wel zeventig tot tachtig procent van onze verkiezingsprogramma’s overeenkomen. Daar hebben wij direct ons voordeel, want we zijn onafhankelijk en heel divers. Bij onze partij is er geen aansturing vanuit een landelijke partij en hebben we van alle kanten mensen in onze partij. Wij acteren altijd per onderwerp met in ons achterhoofd het lokale belang. Onze lijst is verjongd en daarmee zijn Peter en ik ontzettend blij.”

We beloven geen gouden bergen, maar we helpen wel zoeken

VERJONGING Van Loozen, zelf bestuurlijk en in de politiek veel ervaring, doelt bij de verjonging op de kijk die anderen binnen de partij hebben op lokale onderwerpen. Collignon bekijkt het ook nog eens heel praktisch: „De input van jongeren is groot, zeker als het gaat om social media. Via nieuwe media wordt steeds meer gedeeld, door ons ook, en op die manier krijg je ook veel mee. Toch zijn we ook veelvuldig op straat aanwezig. Niet alleen nu in campagnetijd, maar altijd. Wij zijn de samenleving van Hoevelaken, Nijkerkerveen en Nijkerk.”

De drie kernen worden niet alleen genoemd door Collignon en Van Loozen, ze besteden er ook werkelijk aandacht aan. Om dat duidelijk te maken laat De Lokale Partij met verschillende flyers letterlijk zien hoe ieder centrum ze na aan het hart ligt. Met op die flyers een veelzeggend hart voor de samenleving.

LOKAAL WINKELEN De Lokale Partij praktiseert ook letterlijk de lokale gedachte. „Wij staan voor lokaal winkelen,” zegt Collignon, „ondernemers moeten daar natuurlijk dan ook in gesteund worden. Denk aan bijvoorbeeld de eerste twee uur gratis parkeren bij winkels, dat helpt winkeliers natuurlijk enorm. Maar ook bij de ontwikkeling rondom de haven in het centrum moet je vanuit lokale belangen denken. Daarbij vinden wij dat je met iedereen moet praten en niet de confrontatie moet zoeken.”

Wij staan voor lokaal winkelen

Van Loozen knikt instemmend en voegt toe: „In het algemeen geldt, en zeker ook hier, dat je zo moet ontwikkelen dat zoveel mogelijk partijen blij zijn.”

GROEN De Lokale Partij staat voor een groene omgeving, met daarin een rol voor de burger als die burger dat zelf wil. Maar ook voor een gemeente die haar verantwoording neemt. „We horen nog steeds dat bewoners die aankloppen vastlopen in bureaucratie. Dat moet echt anders en daar zullen we ook aan werken,” zegt Collignon.

SAMENWERKEN De Lokale Partij realiseert zich ook al te goed dat niet alles lokaal oplosbaar is. „Ondermijning, overlast in het openbare leven en veiligheid zijn daarvan een paar voorbeelden. Nijkerk kampt ook echt met problemen van een grote stad. Toch moet het met samenwerken worden opgelost. Als partij kan je nooit iets alleen. Oplossingen daar moet je naartoe werken. Daarvoor heb je elkaar nodig en tegelijkertijd moet je ook als bestuur, als gemeente dus, transparant zijn. Maar alles met behoud van de Nijkerkse identiteit.”

Door Arnoud J Spaaij

Dit artikel wordt u aangeboden door De Lokale Partij.

Arnoud Spaaij
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie