Vanuit het hele land komen dansers naar Nijkerk voor de workshops en het dansfeest van Salsa es la Vida.
Vanuit het hele land komen dansers naar Nijkerk voor de workshops en het dansfeest van Salsa es la Vida. Aalt Guliker

Salsafeest op het Plein keert terug

23 augustus 2019 om 07:16 Evenementen

NIJKERK De Salsadag van stichting Salsa es la Vida is weer terug van weggeweest. Als afsluiting van de Zomerfeestweek tovert Jan Blom op zaterdag 31 augustus het Plein om in zwoele Caribische sferen.

Twee jaar geleden werd de Salsadag voor het laatst op het Plein gehouden. Jan Blom: ,,Ik werd weer benaderd door de organisatie van de Zomerfeestweek. Mensen bleven vragen naar de Salsadag en waarom die avond niet meer op het programma stond. Het werd echt gemist.” Blom is blij dat er opnieuw gekozen is voor de Salsadag: ,,Als stad kun je door een jaarlijks terugkerend feest een traditie neerzetten van Salsa in Nijkerk. De Salsadag gaat dan als vanzelf bij Nijkerk en de afsluiting van de zomervakantie horen.”

SFEERTJE Bij goede weersomstandigheden kwamen bij de vorige edities tussen de 500 en 700 dansers uit het hele land naar Nijkerk voor de workshops en het afsluitende dansfeest van Salsa es la Vida. Jan Blom is een grote bekende in de Salsawereld, hij organiseert op verschillende plekken in het land salsafeesten. Ook in Nijkerk wil hij weer een Caribisch sfeertje creëren. ,,Dansers komen uit het hele land straks naar Nijkerk toe omdat ze het heerlijk vinden om buiten te kunnen dansen op muziek uit het Caribisch gebied. Het geeft ze een instant vakantiegevoel.”

Het Plein wordt aangekleed met kleurrijke vlaggen uit verschillende landen. ,,Er komt een grote dansvloer te liggen omdat er professionele dansers komen.” Na de workshops aan het begin van de avond zullen er verschillende demonstraties zijn van showdansers. ,,Van de drie koppels hebben er twee prijzen gewonnen op het nationaal kampioenschap salsdadansen in Nederland.” De avond begint met de workshops waar mensen gratis aan mee kunnen doen. ,,Ik weet niet of de Nijkerkers open staan om een dansje te wagen, maar ze zijn uiteraard ook welkom om vanaf het terras ons te bekijken. Kinderen van 8 tot en met 14 jaar kunnen meedoen aan de workshop voor kinderen en alle deelnemers aan die workshop krijgen na afloop een gratis ijsje van Coava.”

REGGAE De stichting Salsa es la Vida geeft meerdere workshops en ook tijdens de Caribean Night kunnen ze verschillende dansen aanleren. ,,Het muziekgenre is heel verschillend. In de avond hebben we een DJ die ook verschillende nummers zal laten horen en bezoekers kunnen dan ook op reggae dansen.”

Het programma:

17.00-23.30 uur: Latin-DJ Gilly (warming-up en pauzes)

17.30-18.00 uur: Latin dance for Kids

18.30-19.00 uur: Workshop Bachata dansen

19.15: Latin Showdancers

19.30-20.00 uur: Workshop Salsa dansen

20.00-23.30 uur: Latinformatie Rompe Cabeza met Salsa, Bachata, Merengue, Kizomba, Reggae, Soca, Surinaamse en Antilliaanse muziek

21.00 uur: Latin Showdancers

Meer informatie over de stichting Salsa es la Vida is te vinden op www.salsaeslavida.nl.

Maranke Pater
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie