Afbeelding
Kees Siroo

Achtste plaats voor Deroue Motoren in Duitsland

19 augustus 2019 om 10:45 Overig

NIJKERKERVEEN Het team van Ap Deroue Motoren uit Nijkerkerveen is weer thuisgekomen van de ONK-race(Open Nederlands Kampioenschap) in het Duitse Oschersleben.

Het behalen van het podium op het Franse Dijon in de voorgaande race gaf het team een extra stukje vertrouwen. Vooral toen bleek dat ook in het Duitse Oschersleben de weersomstandigheden wisselvallig bleken, net als in Dijon. Tijdens de wisselvallige trainingen zat Mijnten in de top vijf van het 41 motoren tellende veld. Helaas bleek dit op vrijdag tijdens de droge weersomstandigheden in de kwalificatie niet mogelijk. De coureur uit Garderen kwam in zijn snelle ronde ook nog enkele 'langzamere" deelnemers tegen en kon hierdoor geen optimale tijd neerzetten. Hij eindigde op een zeventiende plaats vanaf rij zes.

In de natte warming-up voorafgaande aan de race op zaterdag wist Mijnten de tijden wel op scherp te zetten met een snelste tijd in de sessie. Maar daar vallen geen punten te behalen in een warming-up.

ACHTSTE Tijdens de droge en warme race maakte de coureur van het Deroue Racing Team een goede eerste ronde mee. Hij wist plaatsen te winnen en vocht zich gestaagd een weg naar voren. Strakke en stabiele rondetijden brachten hem naar een achtste plaats. Het team zal zich nu voorbereiden op de volgende race die gereden zal worden op het TT-circuit van Assen op 14 september.

Afbeelding
Afbeelding
Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie