Afbeelding
Kees Siroo

Ap Deroue Racing team zet knappe prestatie neer in Frankrijk

30 juli 2019 om 06:22 Sport

NIJKERKERVEEN Afgelopen week is het Ap Deroue Racing team uit Nijkerkerveen vertrokken naar het Franse circuit Dijon voor de wedstrijd van het ONK-pro600cc kampioenschap Motorsport. Coureur Michael Mijnten, uitkomend op de Yamaha R6 van en geprepareerd door Ap Deroue Motoren uit Nijkerkerveen, wist hier een sterke race te rijden en een derde plaats te bemachtigen.

De coureur uit Garderen had vrijdag tijdens de kwalificatie op een snikheet Dijon een vijfde startpositie weten te bemachtigen en wist dit in de race om te buigen naar een podium klassering. Door dit nette resultaat schuift hij direct door naar de top vijf van het Nederlands kampioenschap pro 600cc.

VERTROUWEN ,,We zaten het hele weekend al in de top zes van snelste rijders, dat gaf vertrouwen", vertelt Mijnten. ,,Het was een ongelooflijk listige start. Al na drie bochten crashte mijn voorganger uit de race, waardoor ik moest uitwijken. Dit koste mij wat tijd. Gelukkig kreeg ik tijdens de race steeds meer vertrouwen en pace op de natte baan en dit kon ik omzetten naar snelle en stabiele ronde tijden. Uiteindelijk heb ik terug weten te vechten tot een derde plaats en dus het podium. Erg blij en trots op dit resultaat en op het team, de sponsoren en alle mensen die mij steunen."

Mijnten maakt zich nu klaar voor de volgende race op het circuit van Oschersleben in Duitsland.

Afbeelding
Afbeelding
Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie