Afbeelding
Linda van Scheijndel

Nijkerkse Linda van Scheijndel lanceert breiproject in aanloop naar Kerst

Activiteiten

NIJKERK De Nijkerkse Linda van Scheijndel heeft onlangs het advents brei project gelanceerd en heeft inmiddels al meer dan 200 deelnemers. Het idee is dat deelnemers van 1 tot en met 24 december, met eigen wol en benodigdheden, werken aan een hand gebreide shawl. 

Deelnemers breien elke dag een stukje aan het patroon. Ze helpen elkaar online en aan het einde van de adventstijd heeft iedereen een shawl voor zichzelf of een origineel kerstcadeau voor een ander. Het ontwerp voor de shawl is door Linda zelf gemaakt en is in Gansey style; met rechte en averechte steken, dus niet al te ingewikkeld.Hoe meer mensen samen breien, hoe gezelliger het is, vindt Van Scheijndel. En daarom stelt ze het adventspatroon van dit jaar beschikbaar aan andere breiers die mee willen doen.

Deelnemers ontvangen dagelijks de brei-opdracht via de digitale brievenbus. Elke dag moeten zij zo’n 20 toeren maken. Ook mensen die nog niet zo lang breien zijn van harte welkom om de mooie shawl te maken. Alles gebeurt coronaproof, want het contact is online via verschillende social media kanalen, waaronder WhatsApp. Het tijdstip waarop deelnemers breien kunnen ze zelf bepalen en door het delen van foto’s houdt iedereen elkaar op de hoogte. 

ONTSPANNEN Van Scheijndel breit al jaren een adventsproject in de maand voor kerst. Ze vindt december altijd een beetje een haastmaand vanwege de feestdagen, de kerstborrels en verschillende verjaardagsmomenten. Daarom heeft ze bedacht dat ze elke dag moet ontspannen door te breien en zo ontstond het adventsproject. Al jaren breit ze van 1 tot en met 24 december dagelijks aan een shawl of omslagdoek. Elke dag een uurtje de toeren voor de dag maken, met een kopje thee erbij, brengt rust tijdens de drukke decembermaand, merkt ze. En hoe donkerder de dagen worden en hoe dichterbij de kerst komt; hoe meer Van Scheijndel zich verheugt op het eindproduct. 

TIPS Haar ervaring en enthousiasme over breien wil ze graag delen met zoveel mogelijk anderen. Om die reden heeft Van Scheijndel voor dit jaar een mooi patroon voor een adventsproject ontwikkeld dat geschikt is voor iedereen die van handwerken houdt. Ook mensen die zich eenzaam voelen kunnen misschien met het breiproject deel uitmaken van een groter geheel. Tips voor de wol – soort en hoeveelheid – en andere benodigdheden worden rondgestuurd door Van Scheijndel aan wie zich via email opgeeft. Ook een voorbeeld en meer uitleg over het patroon is voor iedereen beschikbaar, uiteraard ook de social media kanalen voor het gezellige contact onderling over de vorderingen van de brei-activiteiten.

Geïnteresseerden kunnen zich melden via email: linda@vanscheijndel.com.

advertentie