Afbeelding
Kunstbus Nijkerk

Kunstbus Nijkerk gaat weer rijden

28 oktober 2021 om 15:00 Activiteiten

NIJKERK Kunstbus Nijkerk gaat weer rijden en heeft het programma voor de eerste maanden van 2022 gepresenteerd. Vijftigplussers uit Hoevelaken, Nijkerkerveen en Nijkerk kunnen kiezen uit een nieuwjaarsconcert, een museumbezoek, een opera en een musical. 

Projectleider Hanita Tijsseling is blij dat Kunstbus Nijkerk weer kan rijden na de noodgedwongen stop door de coronacrisis. Ze zegt: ,,We kregen de laatste tijd steeds vaker de vraag wanneer we weer van start gaan. Nu de richtlijnen van de overheid het toelaten, heeft het Kunstbus team een programma samengesteld voor de maanden januari, februari en maart 2022. Belangstellenden hebben wel een geldig Corona toegangsbewijs (QR-code) nodig en een mondkapje. Normaliter geven wij onze doelgroep ruimschoots de tijd om zich in te schrijven. Maar omdat het eerste uitstapje al op 7 januari 2022 is, moeten wij aanmeldingen uiterlijk vrijdag 26 november binnen hebben.”

NIEUWJAARSCONCERT De bus gaat dan naar het nieuwjaarsconcert ‘Musical Meets Opera’ in De Doelen in Rotterdam. De loper wordt uitgerold voor sopraan Katrien Baerts, tenor Jonathan Andrew Hume en zangeres Alice Fearn. De verlichting wordt aangeknipt voor het orkest en er wordt ruim baan gemaakt voor dirigent Dirk Brossé. In deze speciale nieuwjaarseditie komt het beste van twee muzikale werelden samen met een internationale topcast en het Rotterdams Philharmonisch Orkest in grote bezetting. 

KASTEEL Op 2 februari 2022 vertrekt de Kunstbus naar Kasteel Ruurlo, voor een lezing over de kunstcollectie van het kasteel. Daarna is het oeuvre van schilder Carel Willink te bewonderen, net als vijf jurken van de Chinees-Nederlandse modeontwerpster Fong Leng. Na het bezoek aan de tentoonstelling volgt een lunch in de Oranjerie op het landgoed. 

OPERA Op 8 maart 2022 gaat de reis naar Kunstlinie in Almere, waar Puccini’s La Bohème wordt opgevoerd. De opera vertelt het verhaal over de arme dichter Rodolfo die verliefd is op het naaistertje Mimi. Zij lijdt echter aan een dodelijke ziekte. Na een korte scheiding wordt het stel herenigd. Lang duurt dit geluk niet; Mimi sterft in de armen van haar Rodolfo. Deze indrukwekkende opera wordt uitgevoerd door Italiaanse topsolisten, het koor en orkest van de Nationale Opera van Odessa. Er werken 120 zangers, muzikanten en technici aan mee.

MUSICAL Als laatste bezoekt Kunstbus Nijkerk de musical Amélie op 24 maart 2022 in Zwolle. De musical vertelt het verhaal van de Parijse Amélie. Als kind leefde ze in haar eigen fantasiewereld en sloot ze zich af van haar leeftijdgenoten. Nu ze volwassen is, leeft ze een eenvoudig leven als serveerster in een Parijs’ café. Als ze een klein schatkistje vindt besluit ze om andere mensen meer liefde en geluk te bezorgen. Dat doet Amélie geheel op haar eigen manier. Tijdens haar missie wordt ze plots zelf verliefd.

AANMELDEN Belangstellenden kunnen zich t/m vrijdag 26 november 2021 aanmelden bij Kunstbus Nijkerk, Frieswijkstraat 97 in Nijkerk. Dit adres is tevens de opstapplaats in Nijkerk. In Hoevelaken kunnen mensen opstappen aan de Kantemarsweg ter hoogte van dorpshuis De Stuw. Rollators en opklapbare rolstoelen kunnen mee. Rolstoelgebruikers wordt gevraagd zelf voor een begeleider te zorgen. 

Kunstbus Nijkerk is een project van UVV Nijkerk (Unie Van Vrijwilligers). Meer informatie is verkrijgbaar bij teamlid Marian Starke, 033 - 246 29 40 en kunstbus@uvv-nijkerk.nl.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie