Afbeelding
William van Beek

William van Beek bouwt de toren van Nijkerk na met lego

30 januari 2023 om 13:02 Achtergrond

NIJKERK Nee, dit is geen foto van de toren van de Grote Kerk in Nijkerk. Dit is ‘De Mooiste Toren van Nederland’ gemaakt van lego. William van Beek uit Nijkerk is al een tijdje bezig met de bouw ervan. 

William is in de kerstvakantie begonnen met bouwen. De toren zelf is inmiddels klaar, maar de rest van het kerkgebouw moet nog gebouwd worden. De toren is 107 centimeter hoog en aan elk detail is gedacht. Zelfs de haan staat bovenop de toren. ,,Ik probeer er zoveel mogelijk details in te maken, voor zover dat kan met legostenen.” 

,,Ik zit al op zo’n 10.000 gebruikte onderdelen en daar komen de komende tijd nog wel zo’n 3000 a 4000 onderdelen bij”, vertelt hij. Het bouwen gaat nog wel een paar maanden duren, verwacht William. Een deadline heeft hij niet, het is voornamelijk een hobby waar hij tijd aan besteedt wanneer het kan. Waar komt de toren straks te staan als hij af is? ,,Geen idee nog. Misschien wel ergens in Nijkerk als iemand er een mooie plek voor heeft in de winkelstraat. Maar de toren moet dan wel in de schaduw staan, want lego verkleurt in de volle zon.” 


Het zoontje van William is groot fan van het werk van zijn vader. Foto: William van Beek.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie