Afbeelding
ARJEN GERRITSMA

Toren van de Grote Kerk staat er weer mooi bij

11 oktober 2021 om 11:31 Overig

NIJKERK De toren van de Grote Kerk in Nijkerk stond vanwege onderhoudswerkzaamheden afgelopen jaar lange tijd in de steigers. Maar het werk is inmiddels afgerond en de toren staat er weer mooi bij. Vrijdag leverde de aannemer Bouwmaatschappij Kroon uit Nijkerk de toren op en speelde de stadsbeiaardier speciaal voor deze gelegenheid het lied ‘Oh, wat ben je mooi’.

De afgelopen periode zijn er onderhoudswerkzaamheden geweest aan de toren van de Grote Kerk. Het schilderwerk is aangepakt. Verder zijn er onder andere reparaties uitgevoerd aan de gevels, de sprinklerinstallatie en het dak. ,,Wij zijn blij dat de toren weer een ‘nieuw jasje’ heeft gekregen. Hiermee blijft deze toren ‘de mooiste’ van Nederland”, zei wethouder Nadya Aboyaakoub-Akkouh.

De werkzaamheden zijn voor 60 procent gefinancierd met de Subsidieregeling instandhouding monumenten (Sim) van het Rijk. Deze instandhoudingssubsidie is bestemd voor reguliere onderhoudskosten aan rijksmonumenten die geen woonhuis zijn. Zoals een kerk, molen of fabriek. Ook groene en archeologische monumenten vallen onder deze subsidieregeling. Voorwaarde is wel dat er een 6-jarig onderhoudsplan is opgesteld.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie