Afbeelding
Harry Koelewijn

Wout van Essen maakt de toren van Nijkerk van hout

20 januari 2023 om 15:00 Mensen

NIJKERK Wout van Essen begon ooit met Herberg de Dolle Joncker bij de haven in Nijkerk. Later werd het Restaurant De Dolle Joncker en weer later werd de zaak overgenomen door zijn zoon  Martijn van Essen eigenaar en Krista van Essen als rechterhand. Maar in zijn vrije tijd, naast zijn werkzaamheden als kok, heeft Van Essen als hobby knutselen met hout. Zo werkt hij nu aan de toren van Nijkerk. 

Van Essen heeft al eens het pand van De Dolle Joncker op schaal gebouwd van fijne houtstukjes en andere onderdelen. Het heeft een hele tijd bij de ingang van het restaurant gestaan. Aan zijn huis aan de Raadhuisstraat en bij familieleden hangen mooie houten beschilderde vlinders. Recent is Van Essen begonnen met het maken van de toren van de Grote Kerk, de ‘mooiste toren van Nederland’.  

UITDAGING In de schuur heeft hij een zaagmachine staan voor het grove werk, maar aan de keukentafel werkt Van Essen aan de details. Hij maakt de toren in delen. ,,Het hoogste punt met de windwijzer en de haan wordt nog wel een hele uitdaging”, aldus Van Essen.

Stad Nijkerk app
Stad Nijkerk heeft nu ook een app! Al het (lokale) nieuws altijd binnen handbereik. Download hier de gratis Stad Nijkerk app. 

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie