Elena op de eerste plaats
Elena op de eerste plaats Jolanda renes

Joey's judoschool presteert goed op IJselsteins Judo toernooi

4 november 2018 om 20:57 Sport/sport Deel je nieuws

IJsselstein 4 november 2018,   Op zondag 4 november hebben de judoka's van JOEY's Judoschool een toernooi gehad in IJsselstein. Dit toernooi was opgedeeld in een ochtend en middag programma. In de Ochtend mochten de dames en heren onder de 16 aan het werk. Jerrel Haak heeft als eerste de tatami betreden en heeft laten zien dat hij een ruime ervaring heeft met judoën. De eerste 3 wedstrijden kon hij zijn tegenstander snel op de grond krijgen en won ze alle drie met een Ippon (vol punt). In de finale ging het moeizaam en viel het helaas de verkeerde kant op. Er kwam een knie hard tegen zijn hoofd en daarna lukte het hem niet om de wedstrijd naar zich toe te trekken waardoor hij deze verloor. Het resultaat was een wel verdiende tweede plaats. Elena mocht ook aantreden daar is weinig anders dan lof over te zeggen, zij versloeg alle tegenstanders en werd kampioen. Voor Jayden zijn deze grote toernooien nog nieuw maar hij laat zich er niet door tegen houden om toch volle bak er tegen aan te gaan. hij heeft dan ook een paar mooie wedstrijden laten zien op dit toernooi maar helaas nog geen podium plaats. In de laatste ronden van de ochtend mocht Justin laten zien wat hij kan. Ook voor Justin is het een nieuwe ervaring om op een groot toernooi mee te doen. Hij wist een partij te winnen maar dit is helaas niet genoeg voor een podium plaats. In de middag waren Tom, Sam en Jeany aan de beurt. Aan de inzet van deze kanjers heeft het niet gelegen. Sam had een paar grote jongens tegen over zich staan maar wist zich kranig te weren. Hij heeft twee partijen weten te winnen maar de laatste wedstrijd tegen de latere winnaar heeft hij verloren en werd 3e van zijn poule, helaas geen kruisfinale. Jeany moest flink aan de bak, ze zat in een poule met 4 dames die allemaal groter of ouder waren. In de eerste wedstrijd stond ze tegenover een zeer ervaren tegenstandster welke ze met vechtlust aanviel. Helaas verloor zij deze partij. In de laatste partij ging het om de 2e of 3e plaats. Uiteindelijk werd ze na een lange spannende partij 3e. Tom was de laatste op het toernooi en hij had 4 partijen op rol staan. Hij begon sterk, wist er drie te winnen en wist zich zelfs tot in de kruis finale te werken. In de kruisfinale zat het hem niet mee en viel hij net buiten de prijzen. Kortom het was weer een geslaagde dag voor de dames en heren van JOEY's judoschool. Jerrel 1ste Elena 2de Jeany 3de   Namens de Coaches Gerard en Tigo.