Nieuws

Beste redactie,

Bij deze het verslag van Telstar-Amicitia van afgelopen zaterdag.

Fijne dagen,

Evert vd Berg

________________________________

Bij aankomst bij de Koninklijke BDU is dit bericht gecontroleerd op de aanwezigheid van virussen.

________________________________

Telstar ontbreekt scherpte

In een matig duel heeft Telstar afgelopen zaterdag niet thuisgegeven. De spelers zaten met hun gedachten al aan de kalkoen, althans, daar leek het wel op. De scherpte ontbrak en legio kansen werden niet verzilverd. Tegenstander Amicitia hoefde niet eens tot het uiterste te gaan en won vrij eenvoudig: 18-25.

Voorafgaand aan het duel waren de belangen duidelijk: wil Telstar ergens onderaan komen te bungelen of wil het mee in het linkerrijtje. De tegenstander leek bepaald niet onverslaanbaar en de tactiek werd uitvoerig besproken. Slechts één helft kon dit worden teruggezien in het spel maar via een ruststand van 12-13 liep Amicitia weg naar een afgetekende overwinning. Met name het gebrek aan scherpte in aanvallend opzicht en tact in het nemen van de juiste kansen brak de ploeg van coach Steven Brink op. Onnodig veel mogelijkheden in de korfzone werden om zeep geholpen en van afstand waren de percentages ook niet om naar huis te schrijven.

Gelukkig kan Telstar een paar weken bijkomen van de eerste seizoenshelft en zich opmaken voor een pittige tweede. In de eerste wedstrijden na de kerstvakantie zal er direct gepresteerd moeten worden, wil de Hoevelakense korfbalvereniging niet in de degradatiezone terecht komen.

Op 11 januari hervat Telstar de zaalcompetitie met de uitwedstrijd tegen ODIK. De wedstrijd, die gespeeld wordt in de Veluwehal in Barneveld, start om 18:40 uur.

advertentie